Teeven: faciliteren van gokken betekent dokken

Geen categorie•feb 27 2014, 10:00
Leuk geprobeerd, Fred.
Fred Teeven heeft een aanbod voor van origine Nederlandse gokbedrijven die nu op Malta gevestigd zijn:

Op Malta hebben zich diverse grote aanbieders gevestigd van onlinekansspelen. Het land reguleerde in 2004 als eerste EU-land de kansspelen op internet.

Teeven is benieuwd naar de ervaringen op Malta en praat met zijn Maltese collega's over mogelijke samenwerking bij het toezicht op de aanbieders van onlinekansspelen, meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De bewindsman stuurde onlangs zijn wetsvoorstel om online gokken per 1 januari 2015 mogelijk te maken voor advies naar de Raad van State. Onderdeel van het plan is dat onlinegokbedrijven verplicht worden bij te dragen aan een verslavingsfonds als zij in aanmerking willen komen voor een vergunning.

Oftewel: blijf gewoon een legaal Maltees bedrijf buiten het bereik van de Nederlandse belastingdienst en de dwingende Nederlandse regeltjes over het verplicht meebetalen aan zaken waarbij je geen belang hebt, of word een Nederlands bedrijf en verhuis van de warme zon op het eiland in de Middellandse Zee naar het koude Nederland alwaar je je blauw mag betalen aan belasting en betutteling.
Goh, ik vraag me echt af wat de online gokbedrijven gaan kiezen als ze in Nederland 'gelegaliseerd' worden. Als Teeven ze naar Nederland wil halen zal hij ze echt een betere deal moeten aanbieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten