Dagblad Trouw nieuwe spindokter van Rutte II

Geen categoriemrt 01 2014, 19:00
Even lachen jongens, om dit bizarre artikel in de noodlijdende krant Trouw: 'Het kabinet Rutte II is een succesverhaal'
Het zijn een stelletje mallerds, bij de voormalige verzetskrant Trouw. Waren ze vroeger nog de spreekbuis van het Verzet, tegenwoordig dienen ze vooral als officieel propagandakanaal van het kabinet-Rutte II. Kritiekloos en volledig verblind door paarse oogkleppen worden minister-president Rutte en zijn ploeg helemaal de hemel ingeprezen:

Het kabinet-Rutte II verwezenlijkt in sneltreinvaart doelen uit het regeerakkoord - terwijl het heersende beeld is dat deze coalitie van incident naar incident hobbelt.

Met andere woorden: volgens Trouw bent u dom. U denkt misschien wel dat dit kabinet het ene prutswerkje na het andere aflevert, maar dat komt alleen maar omdat u er geen sodemieter van begrijpt. Eigenlijk zijn Rutte en Samsom helden die de belasting verhogen omdat het zulke visionairs zijn. Het ene plakbandakkoord na het volgende halfbakken compromis wordt niet gesloten om politieke hachjes te redden, maar om Nederland uit het slop te trekken. Zoals we immers allemaal weten worden we allemaal betere mensen van schulden maken en absurde belastingtarieven. Duh-uh.
Lees het artikel maar even door; het is een ontluisterend stuk geworden waarin alle kritiek op Rutte II van de afgelopen jaren terzijde wordt verschoven, of afgedaan als 'voltooid verleden tijd.' Forse aanslagen op de portemonnee van de burger, en de groeiende onvrede over onder andere het Europadossier worden niet genoemd of niet serieus genomen.
Kortom, lijkt Trouw tussen de regels door te adviseren, wees dus geen sufferd op 19 maart en stem gewoon VVD of PvdA. Omdat ze het waard zijn.
Zichtbaar in z'n nopjes (misschien wel na aanleiding van dit artikel?) trapte premier Rutte vandaag de VVD-verkiezingscampagne af in Rotterdam. De man gaaf aan met name trots te zijn op de 'veerkracht van de Nederlanders.'
Welnu, anders dan Rutte geloof ik niet zo in veerkracht. De verkoopscijfers van Trouw vallen al jaren tegen en nemen nog ieder kwartaal af. Rooskleurig is de situatie dus al niet, maar als ze nog veel langer doorgaan met dit soort propaganda brengen kunnen ze binnen een aantal jaar de tent écht sluiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten