Dit kan dus echt niet

Geen categoriemrt 15 2014, 15:00
Maar laat zien dat u durft
Sinds kort staat er een paar Prince Albert slippers op mijn verlanglijstje. Prince Albert slippers zijn luxe binnenschoenen, vaak van fluweel, met een leren zool en soms voorzien van franje als geborduurde initialen of kwastjes. Ze zijn van origine bedoeld om te voorkomen dat His Lordship koude voeten kreeg in zijn grote maar tochtige onderkomen. Eigenlijk mogen ze alleen 's avonds, meer specifiek: na zonsondergang gedragen worden.
En juist die traditie is een deel van het dubbele imago van deze slippers. Traditie is wat deze luxe pantoffels hun geloofwaardigheid geeft, het bepaalt de stijl die een goed paar mooi maakt. Tegelijkertijd roepen ze ook onmiddellijk associaties op het meer promiscue bestaan, met makelaars die dik doen en met self-made 'Mericans. Voor een beter begrip van Prince Albert Slippers, kunnen we ze het best vergelijken met Bentleys. Hebben een gelijkende geschiedenis van stijl en klasse, maar worden inmiddels bezoedeld door dubieuze chauffeurs die het woord 'ho' in de mond bestorven ligt.
Hoewel Prince Albert Slippers iets absurds hebben, zijn ze - en dat is zeldzaam voor mooie dingen - bijzonder nuttig. Ze helpen de zelfverzekerheidheid van de drager te onderstrepen. Mensen blijken namelijk heel verschillend te reageren op fluweel om de voetjes. Een vrouw in mijn omgeving, die als hobby eerstejaars rechtenstudentes op outfit keurt, reageerde met de eenvoudige pejoratieve term 'GAY!'. Chique. Ze raadde me ook aan duidelijker te zijn over mijn seksuele geaardheid. De slippers zouden verwarring zaaien. Anderen reageerden minder afkeurend en vonden de durf ze te dragen duidelijk masculien. Durf is in ieder geval gewenst.
Prince Albert Slipper zijn dus stijlvol en fout, masculien en verwijfd, geschikt voor grootgrondbezitters en voor booskijkende rapmeneren. Als u ook maar voldoet aan één van die beschrijvingen, heeft u al een reden om ze te dragen. Kern is dat de drager zeker is van zijn identiteit, want zijn slippers trekken wel de aandacht, maar garanderen geen goede beoordeling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten