EU en IMF positiever over Portugal

Geen categoriemrt 01 2014, 13:00
Alweer?
Rapporteurs van de EC, de ECB en het IMF verwachten dat de Portugese economie dit jaar sterker zal groeien en dat de werkloosheid harder omlaag gaat dan eerder voorspeld.
Men denkt dat de Portugese economie dit jaar met 1,2 procent zal groeien, een opwaartse bijstelling met 0,4 procent. De werkloosheid daalt naar verwachting met 1,1 procent tot 15,7 procent van de beroepsbevolking. Het begrotingstekort zal volgens de inspecteurs in 2013 uitkomen op 4,5 procent en de doelstelling voor een tekort van 4 procent dit jaar wordt bevestigd. Verder geloven de inspecteurs dat de stabilisatie van de financiële sector is doorgezet en dat de kapitaalbuffers van de banken grotendeels voldoende zijn. Wel maakt men zich nog zorgen over de lage winstgevendheid van de banken en de hoge bedrijfsschulden in Portugal.
Bizar om zich zorgen te maken over de lage winstgevendheid van banken! Brussel zou zich beter zorgen maken over de levensstandaard van de mensen. Dat de werkloosheid iets is afgenomen is nogal wiedes met een ware exodus van jonge, meest hoogopgeleide mensen. Uit eerste hand ken ik het land zeer goed en iedere afgestudeerde die ik spreek wil weg. Er is geen werk, geen geld en geen toekomst. Dát is de realiteit. Een andere realiteit is een enorme armoede en enorme verlaging van de levensstandaard. Het gaat echt niet werken om dergelijke non-performers in één muntunie te hebben met landen als Duitsland en -tot voor kort- Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten