Haagse PvdA'er Baldewsingh wil lokale staatsomroep

Geen categoriemrt 01 2014, 17:45
Rabin Baldewsingh heeft een klap van de molen gehad.
Alsof er niet al genoeg subsidie naar de publieke omroep gaat (zowel landelijk als lokaal), komt de Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh met een bijzonder plannetje op de proppen. Bijzonder als in bijzonder slecht. Baldewsingh, tevens lijsttrekker voor de PvdA Den Haag, vindt dat er een speciaal tv-journaal moet komen voor de gemeente Den Haag.
De reden: Baldewsingh is teleurgesteld in het lage aantal journalisten dat nu verslag doet van wat er in de hofstad gebeurt. Of eigenlijk gaat het niet om het aantal journalisten, maar om wat ze allemaal fout doen volgens Baldewsingh. Laat ik Omroep West, een van de nieuwsorganisaties die bakken met geld van de overheid krijgt, even citeren:

In de ogen van de wethouder moeten er in Den Haag journalisten rondlopen die "de tegels lichten en achter het nieuws proberen te komen". Volgens Baldewsingh blijft het nu vaak te beperkt tot kleine relletjes. "Dat vind ik heel jammer."

Het gaat Baldewsingh dus om de inhoud van de verslaggeving van bijvoorbeeld grote kranten als het Algemeen Dagblad en De Telegraaf, die beide redacties hebben zitten in Den Haag. Om die - vaak kritische - berichtgeving te compenseren, wil Baldewsingh dus een eigen tv-journaal oprichten om de burger te kunnen informeren precies zoals de PvdA'er wil. Een eigen propagandakanaal dus, een staatsomroep.
Laat ik nog een stukje citeren uit het bericht bij Omroep West, om aan te tonen hoe onzalig het plan van Baldewsingh wel niet is:

De wethouder geeft toe dat de verhouding tussen het aantal journalisten en gemeentevoorlichters zoek is. "Tijdens een commissievergadering is de perstribune leeg, bij een raadsvergadering mag je blij zijn er als twee of drie journalisten zijn. Dat waren er ooit vijftien," aldus Baldewsingh.

Hij schat dat er zo’n dertig voorlichters bij de gemeente Den Haag zijn voor twee journalisten. De wethouder erkent dat dit niet gezond is voor de democratie.

Baldewsingh wil die scheve verhouding tussen persvoorlichters en lokale journalistiek dus nog schever trekken met een eigen tv-journaal voor de gemeente. Onvoorstelbaar. En ik ben niet de enige die Baldewsinghs plannetje belachelijk vindt. Axel Veldhuijzen, plaatsvervangend chef van de Haagse redactie van het AD twitterde vanochtend in reactie op de wens van de PvdA-wethouder het volgende:
En VVD-raadslid Ibo Gülsen vindt het plan van Baldewsingh ook belachelijk. Baldewsingh denkt kennelijk dat hij niet genoeg media-aandacht krijgt:
Het is Rabin 'Calimero' Baldewsingh dus gewoon te doen om méér media-aandacht voor hem, en dan natuurlijk wel positieve media-aandacht. Daarom wil hij zo graag een eigen tv-journaal. De journalisten die er nu zitten zijn natuurlijk veel te kritisch over de PvdA in het college, bijvoorbeeld over PvdA-wethouder Henk 'Chinese' Kool (hij heeft talloze dure reizen naar China gemaakt voor zijn werk als wethouder in Den Haag) en natuurlijk over Baldewsingh zelf, die bijvoorbeeld de PVV eerst niet en toen wel zei uit te sluiten na de verkiezingen van 19 maart.
Het is niet gezond voor de democratie dat er nu dertig persvoorlichters zijn op iedere twee journalisten, aldus Baldewsingh. Dat is een eerlijk antwoord. Maar waarom wil hij het dan nog erger maken? Ik denk niet dat ik het antwoord wil weten. Ik weet trouwens nog wel iets wat absoluut niet gezond is voor de democratie en dat is het feit dat de PvdA al veel te lang in het Haagse college zit waardoor de sociaal-democraten nu denken dat ze alles kunnen maken en zelfs plannen hebben om een eigen staatsomroep op kosten van de belastingbetaler te beginnen. Brrr.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten