Liveblog van de Wilders-persconferentie

Geen categoriemrt 22 2014, 18:01
Wat gaat Wilders doen?
18:28. Persconferentie klaar, liveblog is ook klaar. Dank voor het volgen!
18:27. Wilders zegt tegen journalisten die al te moeilijke vragen doen dat het antwoord 'ze niks aangaat', of verwijt ze 'suggestieve vragen.
18:23. Wilders zegt morgen niet naar het Vlaams Belang af te reizen vanwege de situatie in de PVV. Hij vindt dat hij de crisis thuis moet beheersen.
18:20. "Mevrouw, u bent geen rechter. U mag blij zijn dat u bij de NOS werkt." Wilders wordt grof nu.
18:18: "Wij willen minder Marokkanen op drie manieren." Wilders bevestigt nogmaals dat hij ook af wil van de niet-criminele Marokkanen.
18:15. Wilders zegt duidelijk. "Ik ga door, ik ga door, ik ga door!"
18:13. Wilders: "Ik ben niet te ver gegaan!"
18:12. Wilders weigert nogmaals excuses aan te bieden.
18:11. Wat u ook schrijft, [...] ik zal daarmee doorgan. En ik zal voor de honderden miljoenen Nederlanders tot mijn laatste snik mijn geluiden laten horen."
18:08. Wilders wordt nu boos om de voorgedrukte aangiften.
18:07. Wilders: "Minister van justitie heeft de rechtsstaat met de voeten getreden."
18:06. "Ik ga aan niets en niemand excuses aanbieden." Het hoge woord is eruit.
18:05. Wilders geeft de schuld aan de media, andere politici en websites. "Abjecte vergelijkingen uit het verleden."
18:04. Wilders legt uit hoe de PVV 'minder Marokkanen' wil bereiken. Ze staan nu eenmaal "bovenaan het lijstje" van criminaliteitscijfers.
18:02. Het woord 'Marokkanen' valt voor het eerst. Het hele incident wordt nu aangehaald. Wilders: "Ik heb dat gedaan omdat ik dat vind. Ook heb ook uitgebreid daarna hoe ik dat wil bereiken."
18:01. Wilders begint met het schetsen van de geschiedenis van tien jaar PVV.
18:00. Wilders arriveert!
17:59. NPO Politiek en RTL zijn live met livestreams. Wilders laat op zich wachten...
17:49. Camera's van de pers staan rijkelijk opgesteld rond de zogenaamde 'patatbalie' in het gebouw van de Tweede Kamer. Wilders' persconferentie begint over tien minuten.
16:57. Speculatie op Twitter onder politiekwatchers geven drie mogelijke scenario's. De waarschijnlijkste twee: Wilders gaat aankondigen zelf de lijst van de Europese Parlementsverkiezingen te trekken, of Wilders gaat een rondje schelden op zijn tegenstanders. Het minder waarschijnlijke derde scenario: Wilders kondigt aan op te stappen.
16:55. Over een uur en vijf minuten begint Wilders met zijn persconferentie naar aanleiding van het tumult in zijn partij wat ontstond toen Wilders en zijn publiek scandeerden dat er "minder, minder, minder" Marokkanen moesten komen. DDS is erbij met een liveblog. Volg hier wat er gebeurt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten