OESO wil dat u nog langer doorwerkt

Geen categorieapr 17 2014, 8:00
Vergrijzing
De OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) is van mening dat Nederland nog meer werk zal moeten maken van het langer aan de slag houden van oudere werknemers. Recente maatregelen zoals de verhoging van de pensioenleeftijd worden als onvoldoende bestempeld.
Dat blijkt uit een kritisch rapport dat de OESO gistermiddag in Den Haag aan minister Asscher (Sociale Zaken) heeft aangeboden. Daarin schrijft de OESO onder meer:

"Door nog meer mensen langer aan het werk te houden kan Nederland de nadelige gevolgen van de vergrijzing onder controle krijgen en lopen de uitgaven niet uit de hand. De hervorming van het afgelopen decennium, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd, hebben een effect gehad. Maar er zal echt nog meer moeten worden gedaan om de vergrijzingsproblematiek echt te tackelen"

Dat is allemaal mooi en aardig, maar waar haalt Nederland die banen vandaan? Er zijn simpelweg onvoldoende banen! En al helemaal niet voor die 'oudere' werknemers. Sterker, uit alle onderzoeken en statistieken blijkt, dat wie na zijn 45e zijn baan kwijtraakt moeilijk weer aan de slag komt. Na je vijftigste kun je het wel helemaal schudden.
Kortom, leuke adviezen van de OESO, maar wie koopt er wat voor? Die 'oudere' werknemer in elk geval niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten