PvdD: raadslid Hennevanger moet zijn naam aanpassen

Geen categorieapr 01 2014, 12:00
De betere 1 aprilgrappen.

Een D66-raadslid dat de achternaam Hennevanger heeft, dat gaat de lokale afdeling van de Partij voor de Dieren (PvdD) in Pijnacker-Nootdorp te ver. 'Niemand kiest zijn eigen achternaam, maar wij vinden het moeilijk om vier jaar lang tegen het naambordje van de heer Hennevanger aan te kijken. Zijn naam confronteert ons onbedoeld met alle misstanden in de bio-industrie', zegt Fractievoorzitter Carla van Viegen op de lokale nieuwssite Telstar-online.

Peter Hennevanger (D66) zegt begrip te hebben voor de gevoelens die zijn achternaam kan oproepen bij de Dierenpartij. 'Maar waarom wordt bijvoorbeeld meneer Visser van Gemeentebelangen niet genoemd?' Minder begrip is er bij de gemeente. Die heeft de naambordjes voor de toekomstige 31 raadsleden al laten drukken en weigert ze aan te laten passen. De kwestie zal wel in de gemeenteraad worden besproken, in de eerstvolgende raadsvergadering. En die is, jawel, op dinsdag 1 april.

Ja, mensen, humor om te lachen. Helpt het misstand de wereld uit dat PvdD-politici te verbeten en zuur zijn voor een goede grap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten