Rusland dreigt NAVO

Geen categorieapr 01 2014, 18:00
NAVO is momenteel extreem belangrijk.

Het parlement van Oekraïne heeft dinsdag ingestemd met het houden van militaire oefeningen met de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Die oefeningen zijn naar verwachting deze zomer op Oekraïens grondgebied. (...) Of deze stappen gaan bijdragen aan een oplossing van de crisis valt nog te bezien. Rusland heeft vandaag nog gezegd dat toenadering van Oekraïne tot het bondgenootschap 'ongewenste gevolgen' zal hebben. Deze 'onnodige' samenwerking leidt tot een 'heleboel problemen', meldt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het is hoog tijd dat er militair materieel richting de Russische gaat. Zonder militaire middelen is een herhaling van een Krim-scenario in Oekraïne en de Baltische staten denkbaar. Europa is namelijk te laf om gebieden te heroveren, dus defensie lijkt de beste optie. Zoals altijd komen we dan uit bij onze Amerikaanse bondgenoten, die de woord bij de daad voegen en wederom Europese belangen beschermen.
Europa doet er - gelet op de Russische dreiging - goed aan zich vast te klampen aan de NAVO. Laten we beginnen de Amerikanen ter wille te zijn en de defensie-uitgaven verhogen. Hoeven de Amerikanen ook niet voor alles te betalen en tonen we toewijding.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten