Establishment beschuldigt UKIP van racisme

Geen categorieapr 21 2014, 18:59
Ah, politiekcorrect Groot-Brittannië probeert het maar weer eens: een tegenstander uitschakelen door hem neer te zetten als racist.
Er is nogal wat politieke onrust in Groot-Brittannië omdat de United Kingdom Independence Party (UKIP) zowaar kritiek durft te uiten op... onbeperkte immigratie. Boven dit artikel en hieronder een poster die bijvoorbeeld veel stof heeft doen opwaaien. Ik zou zeggen: kijk er even rustig naar.
Kan iemand mij uitleggen wat hier 'racistisch' aan is? Sinds wanneer zijn 'Europeanen' een ander ras dan 'Britten'? Ik zou zeggen: vergelijk ze eens met elkaar en als je niet beter wist zou je bijna denken dat Britten zelf ook Europeanen zijn, alleen woonachtig op een mooi (maar koud en regenachtig) eiland.
Vervolgens word er naar deze poster gewezen die zogenaamd xenofobisch zou zijn:
Het is een feit dat 75%-80% van de Britse (en Nederlandse!) wetten uit Brussel komen. De Europese Unie bepaalt tegenwoordig wat er gebeurt in lidstaten, de nationale parlementen mogen alleen wat kibbelen over de details. Ik begrijp dat eurofielen dit soort feiten graag verborgen willen houden, maar het is mij - nogmaals - volstrekt onduidelijk wat er racistisch dan wel xenofobisch aan is. 
Of zijn feiten tegenwoordig racistisch? Gewoon omdat ze links in de moeilijkheden brengen?
Gelukkig recht Nigel Farage, de leider van UKIP, zijn rug en blijft hij achter de postercampagne staan (die gefinancieerd wordt door een rijke conservatief):

"These posters are a hard-hitting reflection of reality as it is experienced by millions of British people struggling to earn a living outside the Westminster bubble. Are we going to ruffle a few feathers among the chattering classes? Yes. Are we bothered about that? Not in the slightest."

En terecht, natuurlijk. De 'chattering classes' zijn hier weliswaar van onder de indruk, maar de gemiddelde Britse kiezer weet dat er a) niets racistisch is aan UKIP en b) dat de partij gelijk heeft wat betreft het bestaan van een immigratieprobleem én de almachtige EU.
De Conservatives, LibDems, Labour en al die andere eurofknuffelaars kunnen roepen wat ze willen, maar UKIP zal bij de komende Europese verkiezingen toeslaan. De kiezer is slimmer en verstandiger dan het establishment denkt. Farage begrijpt dat ook en weigert dan ook, geheel logisch, pas op de plaats te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten