Zalm herbenoemd

Geen categorieapr 11 2014, 9:00
Nog 4 jaar erbij
De persoon Gerrit -ik steel als de raven- Zalm is een man met een buitengewoon goed gevoel voor humor. De foto's waarop hij schaterlachend staat zijn bijkans niet te tellen. Daar heeft hij ook alle reden toe. ABNAMRO bestuursvoorzitter Zalm mag blijven. Mieters! Weer vier jaar erbij! Het pensioen was al zekergesteld en geld maakt niet gelukkig, maar toch. Humor, een onmisbare eigenschap om te overleven. Vraag de Jiddische mens maar.
Anyway, ABN Amro maakte het afgelopen jaar 1.16 mrd. euro winst en keert daarvan 0,2 mrd. aan dividend uit. Moest het Eigen Vermogen niet worden opgekrikt in het kader van Basel III? Of heeft Jeroen gewoon cash nodig om de linkse subsidiecarroussel van de Partij van de Arbeid in stand te houden?
Hoe dan ook, in september had de bank al 150 miljoen euro overgemaakt aan de staat. De resterende 200 miljoen euro zal uiterijk 17 april, al volgende week donderdag dus, worden overgemaakt.
Ook maakte de bank bekend dat behalve Zalm, de hele Raad van Bestuur is herbenoemd voor vier jaar, met uitzondering van financieel topman Kees van Dijkhuizen. De laatste is vorig jaar aangetreden en heeft een lopend contract tot 2017.
Daarmee is alle twijfel over de toekomst van topman Zalm teneinde gekomen. Zalm, de man die vond dat je de Kamer mocht voorliegen als dat naar zijn oordeel in het belang was van het land om de financiële markten rustig te houden. De man die glashard loog over de wisselkoers van de gulden naar de euro; de man die Nederland mega honderden miljarden heeft gekost met de wisselverlieszaak; de man die opeens last had van slappe knieën toen Italië (en Griekenland) lid mochten worden van de eurozone. 'El duro' zogezegd.. De man die het debacle van DSB niet heeft zien aankomen. De man met als bijnaam 'flipperkastbankier'. Die man mag blijven zitten... Maar.., heeft hij ook echt wat gepresteerd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten