50Plus fractie valt uit elkaar

Geen categoriemei 28 2014, 15:04
Het einde van 50Plus is in zicht. UPDATE: Bestuur steunt Baay.
Ah jee wat sneu nou toch op deze mooie woensdagmiddag: de 50Plus-fractie die ooit geleid werd door Henk Krol is als een kaartenhuis in elkaar gedonderd. Dat bericht de NOS:

50Plus-Kamerlid Baay-Timmerman maakt geen deel meer uit van de fractie van 50Plus.

Baay heeft gezegd dat ze haar Kamerzetel wil houden. 50Plus-fractievoorzitter Klein zal alleen doorgaan "met het realiseren van de idealen waar 50Plus voor staat", aldus de verklaring van 50Plus.

In een verklaring laat de partij van, voor en door egoïstische ouderen die maar wat graag op kosten van jongere generaties willen leven het volgende weten:

De Tweede Kamerfractie 50PLUS wil oprecht en op integere wijze haar politieke idealen realiseren. Het is triest te moeten constateren dat een onherstelbare vertrouwensbreuk is opgetreden tussen de twee leden van de fractie van 50Plus.

Baay zit sinds oktober vorig jaar in de fractie. Ze is er dus ingekomen door het opstappen van Krol, die onder vuur kwam omdat hij geen pensioenpremie had betaald voor werknemers van de GayKrant. Dat was nogal vermakelijk omdat diezelfde Krol pensioenen en de AOW tot center piece van zijn politieke partij had gemaakt. Het is een beetje als een socialist die een norme graaier blijkt te zijn, maar voor de bühne roept dat het zo allemaal niet kan.
Oh wacht. Daar zit de Kamer vol mee.
Nou ja, over tot de orde van de dag: de 50Plus fractie is nu dus in twee delen uiteen gevallen omdat Baay en Klein elkaar niet langer in de ogen kunnen kijken. Wat er precies aan de hand is, is mij onbekend, maar dat het een serieuze vertrouwensbreuk is moge duidelijk zijn. Klein schijnt zijn collega zelf uit de fractie te hebben gezet. Zo'n stap neemt een verstandig politicus niet lichtvaardig.
Je vraagt je af of Krol en / of Dick Schouw er misschien iets mee te maken hebben. Die laatste is al enkele tijd bezig met ouderenbeweging OPA en maakte onlangs daags voor de Europese verkiezingen zelfs bekend dat hij een echte volwaardige politieke partij wil oprichten - die de concurrentiestrijd dus aan moet gaan met 50Plus.
(Dat was trouwens een streek van jewelste aangezien hij een paar prominente Artikel50-mensen net zover had gekregen om het OPA-manifest te steunen. Leuk spelletje hoor Dick)
Met een beetje mazzel verzwakt dit broeder-zustergevecht 50Plus zo erg dat er niets meer overblijft van die partij bij de volgende verkiezingen. Dat zou namelijk wel terecht zijn: de Tweede Kamer is geen vergaderplaats voor lobbyclubs, maar voor volwaardige partijen die een heel program hebben. Als je wilt lobbyen voor ouderen huur je maar een lobbyist in die - betaald - zijn best wil doen om wetgeving te beïnvloeden.
Ik denk dat ik vanavond maar even toast op een snelle (spreekwoordelijke) dood van 50Plus. Doet u mee?
UPDATE: dit is ongelooflijk. Het bestuur van 50Plus steunt Baay, niet Klein.

"Het hoofdbestuur heeft na consultaties van de belangrijkste betrokkenen besloten het vertrouwen in Norbert Klein op te zeggen. Norbert Klein wordt verzocht zijn zetel ter beschikking te stellen. Het hoofdbestuur beschouwt vanaf heden Martine Baay als vertegenwoordiger van 50Plus in de Tweede Kamer.”

Ongelooflijk dit. Wat een bende. Baay is nu dus de officiële volksvertegenwoordiger van 50Plus, Klein is een renegade. Heeft hij het fatsoen om op te stappen en zijn zetel af te staan? Zo ja, wie komt voor hem in de plaats? Begint het wellicht met een K en eindigt het op rol?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten