Blanke mannen moeten excuus maken

Geen categoriemei 13 2014, 13:00
Anders staat u gelijkheid in de weg.
Weet u, wij denken dat een door de gemeente gesubsidieerde Iftar-maaltijd het summum is van diepgeworteld weg-met-ons-denken. Maar hoewel het inderdaad geen donder met de scheiding tussen kerk en staat te maken heeft, is het niet de sterkst denkbare uiting van zelfhaat. Dat kan namelijk altijd scherper gearticuleerd worden, getuige onderstaand filmpje van blanke mannen die hun excuses aanbieden. Omdat ze blank, man en heteroseksueel zijn. Woorden schieten nog even tekort, dus ik verwijs u eerst door naar het filmpje. Ga ik even kijken of ik ergens een fileermes kan vinden, in de hoop deze gevaarlijke policor-revival kapot te ontleden.
Oh en voor de zekerheid, dit is geen grap, geen parodie, geen ironie. In de woorden van een razende Jack Nicholson: 'This ain't reality TV!'. Waarvan akte.
Dat dit een rauwe uitdrukking van zelfhaat is, lijdt geen twijfel. Dat het onwaar is, lijdt ook geen twijfel. Keer op keer wordt ervoor gewaarschuwd dat op Amerikaanse universiteiten een repressieve feministische ideologie heerst. Dat is geen samenzwering, dat kun je gewoon vaststellen.
Interessanter is echter dat de heren zichzelf opwerpen als exclusieve dragers van de Erfzonde, als Verlichte Farizeeërs die hebben ingezien dat ze verdorven zijn door hun wezen alleen. Door hun geboorte kleeft hun de zonde aan. Want ze spreken niet over eigenschappen die ze hadden kunnen veranderen; ze veroordelen zichzelf om wat ze niet hadden kunnen veranderen. Ze zeggen niet: sorry, omdat we white supremacists, male chauvinist pigs en potenrammers zijn. Nee, ze constateren de onontkoombare zonde blank, man en heteroseksueel te zijn. Zo geboren zijn, is een reden om excuses te maken.
Door wie ze zijn, staan ze absolute gelijkheid in de weg - en dat is wat hun onveranderlijke eigenschappen zo verwerpelijk maakt natuurlijk. Het is tijd dat mensen met blauwe ogen daar ook voor excuses maken. Mensen zijn biologisch namelijk niet gelijk en dat spijt deze verschillige jongens. Ziet u, buiten hun ideologische vergiftiging, ook de andere gevaarlijke implicatie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten