Boko Haram is niet extreem!

Geen categoriemei 15 2014, 12:14
In verscheidene berichten proberen de mainstreammedia ons wijs te maken dat Boko Haram, de Nigeriaanse islamitische beweging die honderden meisjes kidnapten, een radicale en extremistische organisatie is. De (verhulde) boodschap is dat de 'echte islam' vredelievend is en zulke praktijken niet uitvoert. Maar dat beeld is onjuist!
Boko Haram is, in tegendeel, een gewone islamitische organisatie, er is niets radicaals of extremistisch aan. De organisatie voert gewoon de wil uit van Allah. De leider zegt: "Ik ben degene die uw meisjes heeft gekidnapt. Bent u degene, die deze meisjes heeft gecreëerd? Ik zal ze verkopen op de markt. Ik heb mijn eigen markt om mensen te verkopen. Het is Allah, de eigenaar, die mij heeft geïnstrueerd ze te verkopen. Ik zal de meisjes verkopen."
De leider van Boko Haram deed precies wat Allah hem in de Koran voorschrijft: 23, 1-6, hier staat dat het goed is en niet bestraft wordt om slaven te hebben en seks met ze te hebben. Als Allah dit zelf zegt, hoe kan Boko Haram dan extremistisch en radicaal zijn? In de Koran treffen we 93 verzen aan waarin wordt aangezet om Mohammed in alles te imiteren. Mohammed was een slavenhandelaar. Hij had een blanke slavin, genaamd Miriam. Mohammed heeft de regels gesteld hoe om te gaan met vrouwelijke slaven. Hij zegt: "geen seks te hebben met zwangere vrouwen of vrouwen die menstrueren. De volgelingen mogen ook geen seks hebben met getrouwde vrouwen. En de getrouwde slavinnen dan? Hiertoe heeft Allah het huwelijk van alle getrouwde slavinnen ontbonden en toen mocht het wel!.
Terug naar Boko Haram. Hoe komt het dat enkele meisjes zijn vrijgelaten? Het antwoord is simpel. De vrijgelaten meisjes waren al moslim toen ze gevangen werden genomen. Moslimmeisjes kunnen geen slavin zijn, kafirmeisjes wel! Boko Haram pleegt dus geen radicale of extremistische daad door de kafirmeisjes te vangen, seks met ze te hebben en ze te verkopen op de markt.
Hoe is het mogelijk? Mijn collega en mijn buren, die zijn zeer begaan met het lot van de meisjes, zijn Mohammeddaan, bezoeken trouw vijfmaal per week de moskee om te bidden. Zij wijzen dit geweld af! Maar is dat wel oprecht? Want dat kan niet, ze zijn immers Mohammeddaan, die in alles Mohammed moeten imiteren. Dat komt omdat de islam een dualistische ideologie is en het dualisme plaatsvindt in alle geledingen van het leven. Het één, maar ook het ander is mogelijk. Elke Mohammeddaan moet immers de voorschriften van de Koran, de Sira, de Hadith volgen om een goede moslim te zijn.
Daarom moeten we ons bij al dit begrip voor de meisjes niet bij de neus laten nemen. Kijk steeds naar het totaalbeeld! De islam kan lief zijn, maar ook uitzonderlijk wreed: het dualisme, dus ook Boko Haram is gewoon islam. De Mohameddaan die zegt geen deel te willen uitmaken van Boko Haram doet dit vanuit drie beweegredenen:
1. Hij is Mohammeddaan en dient de Koran, de Sira en Hadith te respecteren;
2. Hij misleidt u, het is nl. zonder bestraffing toegestaan om kafirs te misleiden, te beliegen en te bedriegen;
3. Hij is een cultuur Mohammeddaan/moslim, maar niettemin een Mohammeddaan/moslim.
Laat u dus niet in de war brengen: Boko Haram is een gewone islamitische organisatie, die de wil van Allah en Mohammed uitvoert!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten