DJ ontslagen door policor

Geen categoriemei 13 2014, 13:13
Draaide subversieve muziek.
Een dj van de BBC is ontslagen omdat hij een plaat uit 1932 heeft gedraaid waarin het woord ‘nigger’ viel. Het incident komt er dagen nadat Jeremy Clarkson vanwege hetzelfde woord door het stof moest kruipen.

De BBC heeft David Lowe, een dj van haar regionale omroep Devon, ontslagen nadat hij een plaat had gedraaid waarin het woord ‘nigger’ werd gezongen.

Lowe werkte 32 jaar voor BBC Radio en presenteerde het programma Singers and swingers met muziek uit de oude doos, vaak uit zijn eigen platencollectie. Op 27 april speelde hij het musicalnummer ‘The sun has got his hat on’ uit 1932, met de regels ‘He’s been tanning niggers out in Timbuktu’. In latere versies werd het woord ‘niggers’ vervangen door ‘negroes’, en nog later werd ‘tanning niggers’ ‘roasting peanuts’.

Een luisteraar stuurde een klacht naar de BBC. De dj zegt dat hij niet wist dat de versie van Ambrose and His Orchestra het woord bevatte. Hij bood aan om zich tijdens zijn uitzending te excuseren of ‘om op zijn eigen zwaard te vallen’. De omroep liet weten dat het voorval niet meer ter sprake mocht komen in een uitzending en aanvaardde zijn ontslag.

Ik ben vast niet de enige die vindt dat dit soort taboeïsering erg veel weg heeft van totalitaire geestelijke disciplinering. Maar hé, zo pakken we racisme pas echt daadkrachtig aan! Een doel dat alle middelen heiligt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten