'Grote kans op klopjacht Volkert'

Geen categoriemei 02 2014, 9:29
Aldus De Telegraaf.
Volgens grootste krant van Nederland is de kans groot dat er een grote klopjacht op Volkert van der Graaf wordt georganiseerd.

Volkert van der G., die vandaag wordt vrijgelaten nadat hij twaalf jaar heeft uitgezeten wegens de moord op Pim Fortuyn, dreigt het slachtoffer van een klopjacht te worden. De kans hierop is groot vanwege de nog broeiende woede over de politieke moord en het razendsnelle tempo waarin informatie via sociale media kan worden verspreid.

Strafpleiter Willem Anker legt uit: "Vroeger gold zelfs voor viervoudige moordenaars: wanneer je niet naar je geboortegrond terugkeert maar je onderdompelt in een grote stad, heb je een kans op een nieuw leven. Dat is nu niet meer zo. In een samenleving waar een foto voor altijd op internet blijft staan en iedereen met elkaar in contact staat, kan je na het uitzitten van je straf alsnog levenslang krijgen."
Joh wat sneu zeg. En dat alleen maar omdat je iemand hebt vermoord! Hoe durven die nare burgers je dan 'levenslang' te geven door je slecht te behandelen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten