Presentator Hilhorst (PvdA) declareerde mediatraining

Geen categoriemei 28 2014, 11:29
Helaas is het net iets te triest om erom te kunnen lachen.
Zoals we onderhand allemaal weten heeft Pieter Hilhorst een puinhoop gemaakt van de verkiezingscampange van de PvdA. Onder zijn minder dan bezielende leiding volgde er een historische nederlaag. Geen wonder dus dat hij aftrad en de handdoek in de ring gooide.
Erg gek is het niet dat hij er een enorme zooi van maakte; als wethouder deed hij immers hetzelfde. Iedere keer dat hij iets moest doen liep het verkeerd af. Verkeerde subsidies, verkeerde bedragen overgemaakt, en ga zo maar door. Een grotere klungel liep er niet rond in politiek Den Haag.
Toch was er één ding waar hij wél behoorlijk goed in was: omgaan met de media. Hilhorst werd door zijn partij en zichzelf gezien als een man met grote oratorische mogelijkheden die weet hoe om moet gaat met journalisten en TV-camera's. En terecht; hij was immers presentator van de VARA. Ook is hij oud-journalist, gespreksleider en natuurlijk columnist. Het is moeilijk om iemand te vinden met betere mediapapieren.
Juist daarom is het opvallend dat hij enkele maanden nadat hij 'op het schild werd gehesen omdat hij Obama-achtig kon communiceren' een mediatraining onderging. En wat voor één: de training kostte maar liefst 1980 euro.
En raad eens wie voor die kosten heeft op mogen draaien? Juist: de Amsterdamse belastingbetaler. Want die heeft toch veel te veel geld. Laat Hilhorst de plaatselijke economie maar 'stimuleren' door een mediatrainer in te huren. Wel zo praktisch, niet?
Het ergste hiervan is dat Hilhorst ook voor een training had kunnen kiezen op het gebied van financiën. Dat was namelijk waar hij zich als wethouder mee bezig moest houden, en waar hij beduidend minder verstand van had. Als je gemeenschapsgeld betaalt om je eigen carriere een beetje vooruit te helpen, besteed het dan in ieder geval aan iets waar je daadwerkelijk iets aan hebt.
Vraagje voor Hilhorst: wie gaf die mediatraining, trouwens? Toch geen bekende van je he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten