PVV speelt hardball vanwege toename asielzoekers

Geen categoriemei 15 2014, 13:59
En ik maar denken dat het kabinetsbeleid erop gericht is om minder asielzoekers naar Nederland te halen.
Heel politiek Nederland is terecht in rep en roer omdat er steeds asielzoekers naar Nederland komen. Dit terwijl het kabinet er zogenaamd alles aan zou doen om de instroom van vluchtelingen te beperken. 'We' zijn het er immers onderhand wel over eens dat we de immigratiestroom onder controle moeten houden; te veel immigranten passen zich niet aan als ze hier eenmaal zijn, wat voornamelijk komt doordat ze dat niet hoeven. Ze kunnen gewoon in hun eigen buurten wonen, met hun eigen mensen, waar ze hun eigen taal kunnen spreken.
Er komen met name veel mensen uit Eritrea. Volgens de marechaussee komen zij land voornamelijk binnen via het zuiden.
De PVV heeft - zoals je zou verwachten - al woedend gereageerd op het nieuws. Kamerlid Sietse Fritsma laat zelfs weten dat zijn partij een motie van wantrouwen overweegt tegen staatssecretaris Fred Teeven.

"Teeven heeft het probleem zelf veroorzaakt door met een nieuwe pardonregeling, het strooien met verblijfsvergunningen en het pamperen van illegalen de hele wensenlijst van de PvdA uit te voeren. Nu moet hij de gevolgen van dit wanbeleid onder ogen zien en hard aanpakken. Nederland moet zo snel mogelijk de EU en Schengen verlaten, zodat we weer baas worden over onze eigen grenzen."

Gezien het zogenaamde doel van het kabinet is het inderdaad nogal merkwaardig te noemen dat er steeds meer, niet minder asielzoekers naar Nederland komen. Dat hoeft geen probleem te zijn als je een mooi, effectief systeem hebt om mensen zo snel mogelijk te verschepen naar het land van herkomst als ze eenmaal zijn uitgeprocedeerd.
Helaas is dat in Nederland alles behalve het geval. Het is een bijzonder langdurig proces, mensen weten telkens niet waar ze aan toe zijn, en vervolgens krijgen ze ook nog eens een pardonregeling van Teeven. Hoewel ik me in dat laatst kon vinden gezien de omstandigheden had het natuurlijk nooit zo ver mogen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten