Timmermans wil homohaters te vriend houden

Foto:

Ik ben al een paar weken boos. Boos op Frans Timmermans, Nederlands minister van Buitenlandse Zaken die er alles aan doet om Saoedi-Arabië te vriend te houden.

Al is boos eigenlijk niet het goede woord. Ik ben meer teleurgesteld. Al vanaf het moment dat minister Timmermans aankondigde af te reizen naar Saoedi-Arabië om te gaan praten met de regering van deze Golfstaat. Van de zotten!

Het is u vast niet ontgaan. Saoedi-Arabië is onlangs boos geworden. Boos vanwege een sticker van Geert Wilders die we hier in Nederland al bijna waren vergeten. Blijkbaar is de postduif inmiddels aangekomen. Of misschien heeft Arnoud van Doorn de Saudi’s wat tips gegeven. Hoe dan ook, de woede van Saoedi-Arabië kan het Nederlandse bedrijfsleven wel eens geld kosten. Dat is niet erg als het om Israël gaat, maar heel erg als het om Saoedi-Arabië gaat.

Volksvertegenwoordiger
En dus reist Frans Timmermans af naar het Midden Oosten. Om sorry te zeggen voor de vrijheid van meningsuiting. Om mee te delen dat hij een stickertje van een parlementariër hier in Nederland ook grievend en kwetsend vindt. Timmermans doet dat namens u en mij. Hij is immers onze volksvertegenwoordiger.

Ik heb vooral moeite met dit reisje van Frans Timmermans naar Saoedi-Arabië omdat minister Timmermans nog nooit naar dit land is afgereisd om de autoriteiten op de vingers te tikken. En daar is genoeg aanleiding toe! Homo’s zijn in Saoedi-Arabië hun leven niet zeker. Timmermans zwijgt, die heeft het liever over een stickertje. Christenen worden in dit moslimland zwaar vervolgd. Open Doors zet Saoedi-Arabië al jaren in de top-10. Vorig jaar stond het land zelfs op plek twee, net na Noord-Korea. Onze minister van Buitenlandse Zaken hoor je niet.

Zedenpolitie
Vrouwen mogen in Saoedi-Arabië niet autorijden. Vrouwen gaan maar lekker met de bus. Als hun man het goed vindt natuurlijk. En ze moeten zich ook netjes ‘inpakken’. Anders wordt je op de vingers getikt door de zedenpolitie in dit o zo ‘vrouwvriendelijke’ land. De PvdA’er Timmermans heb ik er nog nooit ook maar één woord vuil aan horen maken.

De minister weet zijn vrienden prachtig te selecteren. Een land waarin homo’s en heksen(!) hun leven niet zeker zijn. Een land waarin christenen worden verdrukt en vrouwen onderdrukt. Ben je mooi klaar mee. Inmiddels is er al een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar Saoedi-Arabië geweest. Dat was niet genoeg. De kou is nog niet helemaal uit de lucht. Volgens Timmermans zijn ze in Saoedi-Arabië diep gekrenkt! Sjonge jonge. En dus reist Frans op zeer korte termijn zelf af naar deze zandbak.

Lekker aanpappen met homohaters, christenvervolgers en vrouwenonderdrukkers. En lekker roddelen over Geert Wilders, dat is wel zo’n ongelofelijke foute vent. Met zijn stickertje! Daar zijn de Saudi’s lieverdjes bij. Toch Frans?

U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!