ADO Den Haag wordt Chinees

Geen categoriejun 24 2014, 18:00
Chinees bedrijf koopt de club
Het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen heeft alle aandelen van voetbalclub ADO Den Haag overgenomen van eigenaar Van der Kallen. Details van de overname zijn niet bekend gemaakt, ook niet het bedrag waarvoor de aandelen van de hand zijn gegaan.
Evenmin is bekend wat de Chinezen van plan zijn met de club of dat de overname gevolgen heeft voor het personeel. VI meldt in een commentaar, dat de Chinezen grootste plannen hebben met de club. Zowel op financieel als op organisatorisch vlak zouden de Chinezen fors in het bedrijf willen gaan investeren. Dat betekent mogelijk ook dat er fors in de spelersgroep geïnvesteerd gaat worden. Mogelijk zelfs voor on-Nederlandse bedragen, aldus het blad.
Eigenaar Mark van der Kallen en Paul Beyersbergen, zijn mede bestuurder in de SSO (Stichting Stadion Ontwikkeling), hebben altijd als verkoop voorwaarde gesteld, dat een eventuele nieuwe eigenaar financieel in staat moet zijn om substantieel in ADO Den Haag te investeren. United Vansen heeft zowel de verkoper, als ook de gemeente Den Haag die toezegging gedaan.
Naar verluidt probeert Vansen United bij meerdere Europese clubs voet aan de bal te krijgen. De keuze voor ADO Den Haag zou vooral voortgekomen zijn uit het feit dat de Nederlandse regering gevestigd is in Den Haag. Dat zou mij niet verbazen, want in China gaan politiek en zaken altijd hand-in-hand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten