Geert gaat naar Brussel

Geen categoriejun 10 2014, 16:07
Kiesraad honoreert verzoek
EenVandaag meldt via haar Haagse radioreporter Kees Boonman, dat de Kiesraad het verzoek van Wilders heeft gehonoreerd om op de kieslijst van het Europese Parlement te gaan staan. Volgens Boonman heeft Wilders dat de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Anouchka van Miltenburg intussen laten weten.
Nu volgt een ingewikkelde procedure, waarbij Wilders zijn 'geloofsbrieven' moet inleveren en -op papier- een document moet ondertekenen waarin hij verklaart geen dubbelmandaat te zullen bekleden (zowel lid van het Nederlandse- als het Europese parlement, red.). Dit zou een vertrek van Wilders uit de Tweede Kamer betekenen.
Maar zoals u weet vecht Wilders het verbod op dat dubbelmandaat aan, daarin weet hij zich overigens gesteund door oud VVD prominenten Wiegel en Bolkestein. Nochtans is het zeer de vraag of Wilders uiteindelijk de daad bij het woord voegt en Den Haag achter zich laat om in het EP plaats te nemen. Niettemin stelt Wilders: 'de kiezer heeft gesproken en dus heb ik recht op die zetel'.
We gaan het zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten