Geforceerde nieuwe Piet een mislukking

Geen categoriejun 11 2014, 17:00
Joh.

Gisteravond presenteerden Knevel & Van den Brink de nieuwe Piet op basis van een rapport van het Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE). Het centrum enquêteerde dertig mensen en analyseerde duizenden mailtjes, in de hoop tot aanbevelingen te komen die voor- en tegenstanders van Zwarte Piet zullen verenigen. Compromis-Piet weet de neuzen echter nog niet dezelfde kant op te krijgen. 

Het is opvallend dat met name de tegenstanders van Zwarte Piet hier geen heil in zien. Volgens hen gaat het nog niet eens bijna ver genoeg. De nieuwe Piet zou niet amicaal genoeg zijn en niet Sinterklaas' gelijke zijn. Etc. en zo gaat het maar door.
Wat een flauwekul is het ook zeg. De tegenstanders zullen pas genoegen nemen met Piet als Piet niet meer zwart is. De rest van Nederland moet dat continu voor ogen houden als dit debat opnieuw begint: uiteindelijk moet Piet weg van de Quisy Gario's van deze wereld. Als we daar niet mee akkoord gaan moeten we onze rug rechten en geen centimeter toegeven. Doen we dat wel, dan is het einde van Piet al in beeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten