Kan het gezeur over VI Oranje ophouden?

Geen categoriejun 19 2014, 17:57
Typisch Nederlands gezeik.
Ah. Het is weer eens zo ver. Een programma is behoorlijk succesvol (geweest) en wat gebeurt er? De makers moeten meteen klein worden gemaakt - en gehouden. Want wee je gebeente als je iets van succes wilt hebben in Nederland. Dat mag natuurlijk niet.

En daar gingen we weer. Terwijl half Nederland nog de polonaise liep, werd in de late uitzending van 'VI Oranje' (de honderdste uitzending nog wel) vooral gemopperd. Johan Derksen: 'We moeten onder ogen zien dat we drie geweldige spelers hebben en dat die andere acht alleen maar meedoen omdat het er elf moeten zijn.'

Is toch niet helemaal wat je tot besluit van een feestelijke avond wilt horen. Vindt Lips. En vinden ook veel kijkers. De late uitzending van VI Oranje werd door zo'n 750.00 mensen bekeken. 

Ik heb de aflevering ook bekeken, en er is werkelijk niets heel negatiefs aan. Derksen en Kieft waren realistisch over Nederland (en de andere ploegen op het toernooi), Genee roept opeens dat we misschien wereldkampioen worden, Gijp zegt dat 'het kan als ze zo blijven scoren,' en Frans Bauwer is ervan overtuigd dat het gaat lukken. Als dat 'erg negatief' is voor de recensent van het Parool moet die man maar op zoek naar een andere baan, want recenseren kan 'ie klaarblijkelijk niet.
Oh, en dan nog iets: de heren Derksen en Kieft hebben gewoon gelijk. Dit Oranje is heel aardig tegen niet zo goed functionerende teams, maar de echte test staat ze nog te wachten. Eerst Chili, en daarna Mexico, Kroatië of Brazilië. Dat zijn zware tegenstander die goed kunnen voetballen (hoewel Nederland twee van de drie normaal gesproken moet kunnen hebben). De vraag is dan of onze jongens weer minimaal drie keer kunnen scoren of niet? (Dat is namelijk wel nodig met deze verdediging)
Voor de rest wens ik Han Lips veel plezier met zijn pro-NOS gezever. Aast u op een subsidie-baantje meneer?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten