Postorderbedrijf Neckermann failliet

Geen categoriejun 24 2014, 21:00
Te weinig omzet
Vanmiddag heeft de rechtbank te Breda het failliet uitgesproken over de Nederlandse en Belgische vestigingen van het postorderbedrijf Neckermann, ooit een begrip. In 2012 ging het Duitse moederbedrijf al over de kop. Toen kon er onder de vlag van investeringsmaatschappij Axivate een doorstart worden gemaakt voor de Nederlandse en Belgische vestigingen. Naar vandaag bleek tevergeefs.
Wel worden er nog pogingen gedaan om de webwinkel te laten doorstarten. Daarover wordt volgende week dinsdag uitsluitsel verwacht. De belangrijkste reden van de faillissementen zijn te lage omzetten. Dat komt ervan als je als bedrijf niet tijdig weet in te spelen op veranderende markten.
Het is overigens niet de eerste winkelketen die het loodje legt. We herinneren ons natuurlijk nog allemaal de recente déconfiture van boekenwinkel Polare. Andere recente faillissementen van winkelketens zijn elektronica-ketens Block en De Harense Smit, touroperator OAD, The Free record Shop, Schoenenreus en (deels) wenskaartenbedrijf Expo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten