Radicale ISIS-sympathisanten gaan toch niet demonstreren

Geen categoriejun 19 2014, 10:15
De demonstratie van terreurverheerlijkers bij de Iraakse ambassade gaat niet door.
Minister Frans Timmermans (PvdA) zei twee dagen geleden dat de geplande pro-ISIS-demonstratie van aanstaande vrijdag in Den Haag gerust door zou kunnen gaan. Zowel CDA als de ChristenUnie in de Tweede Kamer wilden een verbod, maar Timmermans zag daar echt geen enkele reden voor.
Timmermans' argument was: iedereen heeft het recht om te demonstreren, dus ook verheerlijkers van de terroristische organisatie ISIS. Ook al schieten die islamitische terorristen tegenstanders tientallen keren in de rug en leggen ze iedere niet-soenniet die ze maar kunnen vinden in Irak en Syrië in greppels voor massa-executies. Dat zijn niet de woorden van Timmermans, maar daar komt het wel op neer.
Een raar begrip van grondrechten heeft onze minister van Buitenlandse Zaken. Het goede nieuws: de demonstratie komt er niet, wat Timmermans er ook van vindt. De demonstratie van ISIS-sympathisanten - lees: terreurverheerlijkers - bij de Iraakse ambassade in Den Haag gaat namelijk niet door omdat de demonstranten zelf geen plannen hebben om op te komen dagen:

Dat heeft de organisatie aan de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen laten weten, zo meldde zijn woordvoerder woensdag. Volgens de woordvoerder zeggen de demonstranten dat ze nooit hebben aangegeven voor ISIS te willen demonstreren en komen ze donderdag met een verklaring.

Het is gissen naar de precieze reden van de annulering, maar een reden zou kunnen zijn dat teveel Haagse ISIS-fanatici al in in Syrië en Irak mensen doodschieten of zelf zijn doodgeschoten, waardoor er te weinig terreurverheerlijkers overblijven om een fatsoenlijke demonstratie op te tuigen. Of ze zijn bang dat ze tijdens zo'n demonstratie extra goed in de gaten worden gehouden door de geheime diensten, dat kan natuurlijk ook.
De lokale CU/SGP-fractieleider Pieter Grinwis is blij dat de demonstratie niet doorgaat. In zijn ogen moedigt zo'n geweldsverheerlijkende demonstratie alleen maar jongeren aan om naar Syrië of Irak te vertrekken en daar de wapens op te pakken in het kader van de islamitische jihad. Dat heeft hij goed gezien. Het is dan ook het beste argument om de demonstratie de volgende keer wél te verbieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten