Selfiecombi’s

Geen categoriejun 05 2014, 10:00
Het moge duidelijk zijn dat ik gigantisch achterliep op de taalontwikkelingen. Ja, ik wist wel dat er een aantal combinaties met het woord selfie bestonden, zoals felfie en stemfie, maar dat mijn medemens zo fantasierijk met dit fenomeen aan de slag was gegaan, ik had geen idee.
Selfie was hèt woord van 2013, voor degene die dat even helemaal gemist hebben (zeer, zeer onwaarschijnlijk maar toch): een selfie is een zelfportret dat gemaakt wordt met een digitale camera of telefoon. (eigenlijk gewoon de moderne versie van de spiegel- of zelfontspannerfoto). Maar goed, zo ver was u waarschijnlijk ook al wel.
Maar wist u ook dat er inmiddels ruim 42 combinaties zijn gemaakt met het woord? Dat zwerfie, belfi, excelfie, nelfie en okselfie serieuze termen zijn? Blijkbaar zijn we zelfs zo onder de indruk van de woorden dat het INL (Instituut voor Nederlandse Lexicologie) de selfictionary opstelde, het selfiewoordenboekje. En daar vind je een aantal bijzondere, juist ja, bijzondere, combinaties.
Becelfie: foto die iemand van zichzelf maakt met een kuipje Becel; selfie waarop iemand in de supermarkt poseert met Becel.
Sellofie: foto die iemand van zichzelf maakt met plakband over zijn hoofd geplakt; selfie van iemand met plakband over zijn hoofd.
Nelfie: foto die iemand van zichzelf maakt terwijl hij of zij naakt is; selfie van een naakt persoon.
Okselfie: foto die iemand van zichzelf maakt van zijn of haar gladgeschoren oksels; selfie met gladgeschoren oksels.
Ja... Ik vind het ook verontrustend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten