Unilever blijft in Rusland investeren

Geen categoriejun 10 2014, 11:00
Groeimarkt
Ondanks de spanningen tussen Oost en West wil het Brits-Nederlandse concern nog steeds in Rusland blijven investeren. De top van het bedrijf beschouwt Rusland nog altijd als een groeimarkt. Topman Paul Polman verklaarde tegenover persbureau Reuters:

"Wij investeren om ervoor te zorgen dat wij hier blijven groeien. De roebel staat laag, de Oekraïense valuta staat laag en het heeft de economische situatie geen goed gedaan. Maar het marktaandeel van de persoonlijke verzorgingstak van Unilever in de regio groeit desalniettemin''.

Unilever is in Rusland eigenaar van onder andere cosmeticafabrikant Kalina en ijsproducent Inmarko en heeft fabrieken in het land waar producten van de merken Knorr en Lipton worden gemaakt.
Heel vreemd is dit niet. Rusland is een groot land met veel consumenten. Logisch dus dat een multinational als Unilever het land als een groeimarkt blijft zien. Of de spanningen tussen de VS en de EU aan de ene kant en het Russische blok aan de andere kant tot een koerswijziging leidt moet worden afgewacht. Persoonlijk denk ik, dat een vergelijk het beste is. Daar hebben alle partijen het meeste baat bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten