Van ome Geert zijn we nog niet af

Geen categoriejun 28 2014, 20:30
Geert Wilders had een moeilijke en zware week. Het mislukken van het vormen van een fractie in het Europees Parlement is ongetwijfeld een bittere pil. Toch is de PVV nog steeds springlevend.
De afgelopen jaren heeft de PVV het niet makkelijk. Verschillende afsplitsingen. Drie verkiezingen die toch een beetje teleurstellen. Het vormen van een fractie in het Europees Parlement mislukt dan ook nog. Dat moest toch een beetje het nieuwe paradepaardje van Wilders en consorten worden. Geert Wilders die eerst een dubbelmandaat ambieert maar daar toch vanaf ziet. Het zijn geen hoogtijdagen voor de club.
Op internet zie ik links en rechts dan ook weer talloze artikelen, blogs, columns, tweets en wat dies meer zij opduiken, die enthousiast al deze pijnpunten opsommen. De conclusie van al deze uitingen is vaak eenduidig. Geert Wilders heeft zijn beste tijd gehad. De PVV'er is op zijn retour. Eigenlijk zou de blonde politicus uit Venlo moeten opstappen, zo slecht gaat het met de PVV.
Wishful thinking
Nu snap ik best dat heel veel Nederlandse opiniemakers dat graag willen. Dat Geert Wilders bij velen zeer impopulair is, weten we al jaren. Wishful thinking is echter zelden gebaseerd op feiten. Ook in dit geval niet. Geert Wilders heeft de wind niet mee. Hij en andere PVV'ers maken veel fouten. Toch is de PVV nog niet op haar retour. Alles behalve. Al tien jaar lang voorspelt men de ondergang van de PVV. Ooit krijgt men gelijk. Voorlopig is Wilders echter nog steeds degene die het laatst lacht.
Sterker nog. Bij de laatste Europese Verkiezingen werd de PVV de derde partij van het land. Groter dan de VVD en groter dan de PvdA. Omgerekend naar Kamerzetels zou Wilders met een dergelijke uitslag meer dan twintig Kamerzetels halen. Zo berekend zit de PVV zelfs in de lift. Ook in de meeste peilingen staat Wilders al maanden vrij stabiel rond de 24 zetels. Voor een partij met momenteel vijftien zetels is dat een hele nette score.
Kroon
Daarnaast heeft Geert Wilders inmiddels een hele trouwe achterban. Niet omdat zij de PVV zo'n knallende partij vinden (soms wel, soms niet). Wel omdat al die kiezers het idee hebben dat de PVV de enige partij is die hun problemen en zorgen begrijpt. Partijen die Wilders naar de kroon proberen te steken, zijn tot nu toe zeer onsuccesvol. We zagen Hero Brinkman afgaan als een gieter. Ook Artikel50 kon uiteindelijk geen deuk in een pakje boter slaan. De kans dat de nieuwe partij Voor Nederland (VNL) van Bontes en Van Klaveren het gaat halen, is mijns inziens erg klein. Wie Wilders kapot wil maken, moet niet zijn pijlen op Wilders richten, maar moet de problemen die de kiezers van Geert Wilders ervaren, oplossen. U zult eens zien hoe snel het dan gedaan is met de PVV.
Maar vandaag de dag zit Wilders vast en stevig in het zadel. Of we dat nu grappig vinden of niet.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten