Volkert van der Graaf woont heerlijk in Apeldoorn

Geen categoriejun 11 2014, 10:14
Zeg maar 'welkom' tegen je nieuwe buurman, Apeldoorn!
Inwoners van de binnenstad van Apeldoorn staat een verrassing te wachten: vandaag krijgen zij om 17:30 uur te horen dat ze een nieuwe buurman hebben. Normaal wordt dat natuurlijk niet zo publiekelijk aangekondigd, maar nu wel. Het gaat namelijk om niemand minder dan... Volkert van der Graaf, de extreemlinkse dierenterrorist die Pim Fortuyn vermoordde.

Burgmeester Berends zegt zich bewust te zijn van de gevoeligheden rond de komst van Van der G., maar, zo schrijft hij: ,,Net als iedere Nederlander heeft ook Van der Graaf recht op een woning. Een rustige en stabiele woonomgeving draagt in mijn ogen bij aan de reïntegratie van Van der Graaf. "

Het vreemde is dat Berends van 2005 tot 2012 de burgemeester van Harderwijk was, de oude woonplaats van Van der Graaf en zijn gezin.
Volgens De Telegraaf zijn de voorwaarden van zijn vrijlating 'stevig.' Zo moet hij zich bijvoorbeeld wekelijks melden bij de reclassering, staat hij onder elektronisch toezicht en moet hij verplicht naar een psycholoog. Oh ja, en ook mag hij niet naar Rotterdam, Den Haag, Hilversum of andere plaatsen gaan waar nabestaanden van Fortuyn regelmatig komen.
Nou weet ik niet precies wat De Telegraaf een zware straf vindt voor het koelbloedig vermoorden van een man die normaal gesproken de nieuwe premier wordt, maar ik zou dit toch niet beschrijven als "stevig." Wat dan wel? Een levenslange gevangenisstraf of verplichte verbanning naar een hutje op de hei, waar hij continu omringd wordt door levensgevaarlijke beesten die hem maar wat graag willen hebben als speeltje - en als avondmaal.
Voor de rest hoop ik dat zijn nieuwe buurtgenoten de burgemeester onmiddellijk te kennen geven dat ze hier totaal geen behoefte aan hebben. Laat die man maar ergens wonen waar er verder niemand anders woont en hij ook geen gevaar meer kan vormen voor de samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten