Weer nieuwe minister van Financiën voor Griekenland

Geen categoriejun 10 2014, 14:00
Gikas Hardouvelis
Volgens The Financial Times heeft premier Samaras een opvolger gevonden voor zijn vertrekkende minister van Financiën Stournaras, die president van de Griekse Centrale Bank wordt.
Prof. Gikas Hardouvelis is opgeleid in de Verenigde Staten en was tot voor kort bestuurder bij de Griekse bank Eurobank, de op drie na grootste bank van Griekenland. Hardouvelis belangrijkste taak wordt om een nieuw steunpakket voor de grieken uit te onderhandelen met de troika (EC,ECB,IMF).
Eerder deze maand maakte de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, bekend, dat Griekenland waarschijnlijk een derde steunpakket nodig heeft van 'slechts' 10 miljard (de eerdere twee waren 109 respectievelijk 130 miljard, red.).
De Grieken hadden intussen zelf al laten weten geen nieuw noodpakket nodig te hebben, maar ze willen wel meer tijd om de noodleningen af te lossen. In feite komt dat neer op gedeeltelijke kwijtschelding door de leninggevers, aangezien de inflatie hoger is dan de minieme rentevergoeding die men ontvangt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten