3M wil sponsor Giant-Shimano worden

Geen categoriejul 25 2014, 8:52
Wielerploeg.
Goed nieuws voor de heren wielrenners van Giant-Shimano: het heeft er alle schijn van dat ze een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden.

Het Amerikaanse bedrijf 3M is in onderhandeling met Giant-Shimano om vanaf volgend seizoen als hoofdsponsor te fungeren van de World Tour-formatie. Dat bevestigt marketingdirecteur Ronald Faas van het technologiebedrijf in De Telegraaf. "Naast Giant-Shimano zijn we met andere ploegen in gesprek. Er is nog geen beslissing gevallen." Teammanager Iwan Spekenbrink wil niet ingaan op de mogelijke deal zolang er nog niets rond is.

Dit is echt een uitstekende ontwikkeling. Giant werd namelijk alleen maar hoofdsponsor om het team overeind te houden nadat twee andere kandidaten zich op het laatste moment terugtrokken. Als 3M het overneemt heeft het team weer wat ademruimte.
Als ik een groot bedrijf had en graag in de wielersport zou stappen, zou ik ook voor Giant-Shimano kiezen in plaats van, zeg, voor Belkin. Het is een kleiner en goedkoper team, maar wint toch hele mooie races; topsprinter Kittel won vorig jaar vier etappes in de Tour, dit jaar al drie, met nog twee kansen te gaan. Er zijn daar geen egoproblemen, niemand wordt overbetaald, het team heeft een goede spirit... tsja, een betere keuze is er eigenlijk niet - niet als je niet meteen de duurste ploeg ter wereld in handen wil nemen, tenminste, zoals Sky.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten