Duitsland vernedert Brazilië

Geen categoriejul 09 2014, 9:10
Ongelooflijk eigenlijk: 1-7 voor de Duitsers.
Veel experts dachten voor de wedstrijd tussen Brazilië en Duitsland gisteravond dat onze oosterburen die strijd waarschijnlijk in hun voordeel zouden beslissen. Natuurlijk, de Brazilianen hadden het thuisvoordeel, maar tegen Duitsland zou dat ze weinig bar weinig helpen; die zijn daar te goed en te effectief voor.
Deze voorspellingen bleken gisteravond inderdaad te kloppen, hoewel op een iets andere manier dan verwacht. De Duitsers wonnen namelijk, maar de wijze waarop is ongekend: ze speelden de Braziliaanse defensie helemaal aan gort. De Brazilianen probeerden het wel even, maar na de 1-0 en met name de 2-0 gaven ze de moed gewoon op. Daarna was het opeens einde oefening voor het thuisland. In een paar minuten tijd werd het 3-0, 4-0 en 5-0.
Na de pauze kwamen de twee terug op het veld, maar er veranderde bar weinig. Nou ja, er was wel een verschil: de Duitsers sneden bij tijd en wijle nog steeds met groot gemak door de Braziliaanse defensie, maar ze deden hun best niet meer. Toch werd het nog 0-6 en 0-7. Uiteindelijk kon Oscar er kort voor tijd nog 1-7 van maken waardoor de spreekwoordelijke eer gered was.
Na de wedstrijd ging het los in Brazilië - er waren een paar relletjes, maar er was vooral veel verdriet. Ze wilden daar eindelijk wraak nemen voor het verloren WK van 1950, toen Brazilië er met de overwinning vandoor had moeten gaan, maar Uruguay uiteindelijk wereldkampioen werd. Dit keer zou het anders zijn; de thuisploeg zou de wereld een waar spektakel laten zien, waarna het er met de wereldcup vandoor zou gaan.
Juist daarom was de uitslag van gisteravond dubbel zo vernederend en triest voor het thuisland. Ze waren er in Brazilië van overtuigd dat ze er wel even met de wereldtitel vandoor zouden gaan; niet alleen ging dat niet door, maar ze werden ook nog eens op vreselijke wijze kapot gemaakt. Nog nooit werd een organiserend land zo snel, zo vakkundig kapotgemaakt.
Hoe dan ook, Duitsland is nu natuurlijk dé grote favoriet voor de wereldtitel. Het maakt in dat opzicht niet zoveel uit wie de halve finale van vandaag wint; voor de rest van de wereld zal het Deutschland über alles zijn. Toch denk ik dat er één team is dat onze oosterburen kan verslaan: Oranje. Als 'we' Argentinië vanavond uitschakelen geef ik dit Nederlands team best kans om ein-de-lijk wereldkampioen te worden, ja, ook tegen het schitterende Duitsland van Müller, Kroos, Özil en Klose.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten