Europese landen veroordelen anti-semitisme

Geen categoriejul 22 2014, 18:00
Heel goed
Het enorm toenemende anti-semitisme en regelrechte Jodenhaat in Europa van moslims is reden tot grote zorg. De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Frank-Walter Steinmeier, Laurent Fabius van Frankrijk en Federica Mogherini van Italië hebben daarom vandaag een gezamenlijke verklaring uitgevaardigd, waarin zij het anti-semitisme scherp veroordelen. De ministers van BUZA van de drie grootste EU-lidstaten schrijven in hun verklaring:

"Antisemitische retoriek en vijandigheid tegen joden, aanslagen op mensen die joods zijn en op synagoges hebben geen plaats in onze maatschappij."

In diverse landen hebben betogingen plaatsgevonden tegen Israël en de Joden, waarbij vooral moslims fel tekeer gingen. Onze Frank en Bart weten daar intussen ook alles van. In Duitsland werden bij demonstraties antisemitische leuzen gescandeerd en werd opgeroepen tot het vergassen van joden. In Frankrijk gingen grote groepen moslims op de vuist met de politie en werden auto's in brand gestoken. Ook werden joodse winkels en twee synagoges aangevallen. In Italië hebben eveneens pro-Palestijnse demonstraties plaatsgehad.
Waarom heeft onze minister Timmermans de verklaring niet mede ondertekend eigenlijk? Het houdt namelijk niet vanzelf op en actie is nodig, dat vindt ook de AIVD, die zijn zorgen over toenemend moslim radicalisme in niet mis te verstane bewoordingen heeft geuit richting regering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten