Google steunt Europese start-ups

Geen categoriejul 10 2014, 21:00
Mooi hoor.

Internetreus Google opent een Europese tak van zijn investeringsafdeling Google Ventures. Het bedrijf zal 100 miljoen dollar investeren in beginnende Europese technologiebedrijven. Dat schrijft de zakenkrant Financial Times. De investeerders van Google Ventures waren totnogtoe uitsluitend in het Amerikaanse Silicon Valley actief. Daar brengt Google nu verandering in, door met 100 miljoen dollar aan durfkapitaal - zo’n 73 miljoen euro - beginnende Europese technologiebedrijven te ondersteunen.

De internetzoek-gigant krijgt zo natuurlijk overal een vinger in de pap. Dat is voor Google zelf behoorlijk mooi. En ook Europese ondernemers hebben hier natuurlijk baat bij: 100 miljoen dollar aan durfkapitaal voor Europese bedrijven is een prima begin om wat extra werk te kunnen verrichten en innoverend bezig te kunnen zijn.
Er zijn steeds meer technologische start-ups in Europa. Door de bedrijven te steunen helpt Google zowel zichzelf als de bedrijven in kwestie - en dus ook de werkgelegenheid in 'de oude wereld.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten