Organisatie Gaza-demonstratie Rotterdam wilde eindigen bij Joods monument

Foto:

Ziek.

De organisatie van de Gaza-demonstratie in Rotterdam afgelopen zondag wilde het liefst eindigen bij het Joods monument Loods 24 in de havenstad. Dat bevestigt een bron binnen de gemeente Rotterdam.

De gemeente keurde dat onderdeel van de vergunningaanvraag af, waardoor de demonstranten een tweede plek moesten zoeken. Dat werd het oorlogsmonument De Boeg. Loods 24 in Rotterdam is wat de Hollandsche Schouwburg is voor Amsterdam: vanaf die plekken werden de Joden afgevoerd naar concentratiekampen in het oosten.

Tijdens de Gaza-demonstratie in Rotterdam werden er antisemitische teksten geuit door haatrapper Appa en waren er onder andere jihadvlaggen te zien. Het is natuurlijk van de zotte dat de organisatie van de Gaza-demonstratie bij nota bene een Joods monument wilde eindigen, uitgerekend een paar dagen voor de jaarlijkse herdenking bij Loods 24.

Wat dat betreft verdient de gemeente Rotterdam een compliment voor het tijdig ingrijpen (leest u mee, Jozias van Aartsen?). En de organisatie van de Gaza-demonstratie absoluut niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!