SGP stelt Kamervragen over christenen in Mosul

Geen categoriejul 19 2014, 13:00
Heel goed.
Er zijn niet veel partijen die het op durven te nemen voor christenen in het Midden-Oosten, maar gelukkig is er nog altijd de SGP:

Schriftelijke vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de minister van Buitenlandse zaken over de dramatisch zorgelijke situatie van christenen in Mosul 19-7-2014 - Heeft u kennisgenomen van de doodsbedreigingen die Isis heeft laten uitgaan naar de christenen in Mosul? (NOS, 19-7-2014) Welke trends ziet u hier en hoe beoordeelt u deze?
- Op welke wijze kunnen buitengewoon kwetsbare groepen (zoals christenen) worden beschermd tegen deze extreme bedreigingen? Wat wordt er op dit terrein ondernomen?
- Wat kan de internationale gemeenschap doen aan deze zeer precaire situatie? Welke urgentie krijgt dit ingrijpende vraagstuk?
- Is het denkbaar in deze regio een veilige vluchthaven te creëren voor dergelijke kwetsbare minderheden waarbij de internationale gemeenschap de veiligheid in deze enclave zoveel mogelijk garandeert? Hoe zou dit gestalte kunnen krijgen?
- Welke andere mogelijkheden ziet u en hoe wilt u de internationale gemeenschap hiervoor mobiliseren?

Het is werkelijk niet te bevatten dat andere partijen hier zo weinig mee doen. Je zou toch denken dat, als je als land stelt dat je buitenlandse beleid gebaseerd is op de mensenrechten, je je hier over uitspreekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten