Slag om Donetsk verhindert repatriëring

Geen categoriejul 29 2014, 17:00
Schandalig
Van de belofte van de Oekraïense president, gisteren, aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken, blijkt vooralsnog niets terecht te komen. Van de aangekondigde vrije corridor naar het rampgebied en een staakt-het-vuren is geen sprake. Integendeel, de stad wordt zwaar bestookt door het leger van Oekraïne.
Op deze manier komt er van het bergen van eventuele stoffelijke resten uit het rampgebied natuurlijk niets terecht: de Nederlandse forensische experts zitten tot hun grote frustratie vast in hun hotel.
Het is natuurlijk een grof schandaal dat de Oekraïnse regering niet zorgdraagt voor een tijdelijke wapenstilstand, zodat humanitaire actie geboden kan worden. Militaire deskundigen verwachten dat de gevechten nog wel enkele weken kunnen duren. Het wordt nu toch echt tijd dat de internationale druk op de regering aldaar wordt opgevoerd om ervoor te zorgen dat de resten van onze omgekomen landgenoten daar kunnen worden weggehaald. Ja, in liefde en oorlog is alles geoorloofd, maar dit soort gedrag is 'zum kotzen'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten