Nieuwe CAO ambtenaren

Geen categoriejul 15 2014, 15:00
1% erbij per 1 oktober
Het kabinet had al eerder laten weten dat de in het regeerakkoord overeengekomen 'nullijn' voor ambtenaren in 2015 geschrapt zou worden. Vakbond FNV maakte vandaag bekend, dat er een accoord is bereikt over een nieuwe CAO. Het hele ambtenarencorps krijgt er per 1 april volgend jaar 50 euro netto per maand bij en wordt er binnenkort éénmalig 350 euro per ambtenaar uitgekeerd. Bij 165.000 ambtenaren is dat een éénmalige uitgave van bijna 58 miljoen euro. Daarnaast gaat het loon één procent omhoog, en wel vanaf oktober dit jaar.
De nieuwe regeling loopt van januari 2013 tot januari 2016. De nieuwe Collectieve Arbeids Overeenkomst is na moeizaam overleg tussen vakbonden en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) tot stand gekomen. Over de nieuwe cao is ruim 1,5 jaar onderhandeld. De bonden wilden aanvankelijk een loonsverhoging van 2,5% voor 2013 en 3% voor 2014. Eind vorige maand bereikten de partijen een doorbraak in de onderhandelingen, die dus tot voornoemd resultaat hebben geleid. Gecorrigeerd voor inflatie wordt de nullijn wel min of meer gehandhaafd overigens.
Ook wil men de mobiliteit van ambtenaren verhogen. Daartoe wordt per 1 januari 2016 een individueel keuzebudget en een nieuw beloningshoofdstuk ingevoerd, zo heeft de VNG bekend gemaakt. Het individueel keuzebudget sluit aan bij de wens van de werknemer voor meer keuzevrijheid. Het nieuwe beloningshoofdstuk zorgt voor minder regels en zal de mobiliteit van medewerkers bevorderen, zo is de verwachting.
Nu maar hopen dat de huizenprijzen door blijven stijgen....
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten