Van der Stoep ontbindt bestuur Artikel 50

Geen categoriejul 24 2014, 8:49
Als gezegd: de partij wordt opgeblazen.
Blijkbaar was Daniel van der Stoep niet helemaal te spreken over het artikel dat wij onlangs plaatsten over de perikelen bij Artikel 50, en dan met name over het gebrek aan leiderschap van de grote man zelf. Zojuist werd mij namelijk bekend dat hij het bestuur van de partij op eigen houtje heeft ontbonden.
Hij heeft dat op Facebook medegedeeld aan zijn partijgenoten (in een besloten groep).

Zolang deze besloten groep nog niet verwijderd is, de volgende mededeling. Het bestuur is ontbonden, ik zal zo snel mogelijk een nieuw bestuur vormen...

Vervolgens laat hij weten dat hij voor vragen en reacties van de bestuursleden te bereiken is via e-mail of via privéberichten op Facebook en Twitter. 
Het aparte hieraan is dat Van der Stoep Artikel 50 heeft willen presenteren als een open, democratische partij, waarin de voorzitter niet alles in zijn eentje bepaalt. Nee, nee, anders dan de PVV zou Artikel 50 een traditionele partij zijn die naar de mensen luistert.
Blijkbaar gold dat alleen voor de periode waarin het goed ging. Na de kritiek op zijn functioneren besloot hij namelijk om grote schoonmaak te houden:
Door zijn actie is Artikel 50 nu dus onthoofd. Als oprichter heeft Van der Stoep de touwtjes nu in handen, de partijdemocratie is volledig aan de kant gezet. En dat terwijl dit nou juist het grote organisatorische verschil had moeten zijn tussen Artikel 50 en de PVV.
Het moge duidelijk zijn dat onze eerdere berichtgeving klopte: Van der Stoep blaast Artikel 50 op. Blijkbaar doet hij dat met de hoop om daarna een effectievere partijorganisatie op te zetten, maar je vraagt je af of dat mogelijk is als je de partijdemocratie zo in haar kern aantast. Niet alleen raak je zo loyale mensen kwijt die er van het begin af aan bij betrokken waren, maar de neiging zal groot zijn om de volgende keer bij problemen precies hetzelfde te doen, waardoor de interne democratie niet meer dan een sprookje is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten