WK voor Nigel voorbij en Argentinië zwijnt

Geen categoriejul 01 2014, 21:00
Scheurtje in de lies
Het wereldkampioenschap voetbal is voor Nigel de Jong helaas voorbij. Een MRI scan toonde aan dat Nigel een scheurtje in zijn lies heeft en dat betekent minstens twee weken rust en dus einde kampioenschap. Dat is natuurlijk allereerst een persoonlijk sportief drama, maar ook een verlies voor het elftal, al is de kwalificatie die De Telegraaf eraan geeft, 'aderlating', natuurlijk zwaar overdreven.
Nederland heeft genoeg spelers die de plaats van De Jong kunnen innemen. Het is wel goed voor de ploeg dat De Jong in Brazilië bij de ploeg blijft tot het kampioenschap voorbij is. Komende zaterdag treft de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in Salvador het Costa Rica van Bryan Ruiz.
Als ze die winnen, en wie twijfelt daar nog aan in Nederland, dan volgt mogelijk België. Dat zou leuk zijn. Wat ik van Argentinië - Zwitserland heb gezien was dermate zwak, dat geen van beide ploegen een serieuze bedreiging voor Oranje zouden vormen. Uiteindelijk zwijnde Argentinië door ver in de tweede verlenging door een goede actie van Messi. Hij legde de bal panklaar voor Angel di Maria, die fraai de verre hoek vond. In de paar resterende minuten waren de Zwitsers nog dicht bij de -verdiende- gelijkmaker, maar de paal stond in de weg. Dit Argentinië maakte op mij een zwakke indruk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten