Wob-verzoek PVV schiet burgemeester in verkeerde keelgat

Geen categoriejul 29 2014, 12:00
'Treiter-Wob'.
De PvdA-burgemeester van Gilze-Rijen, Jan Boelhouwer, is ontstemd over een Wob-verzoek van PVV-parlementariër Machiel de Graaf, die van alle 400 gemeenten in Nederland graag overzichten wil hebben van alle organisaties en instellingen van migranten en allochtonen, alle namen en adressen van islamitische scholen, moskeeën, verenigingen en andere organisaties (inclusief 'koffiehuizen'), alle door voornoemde organisaties ingediende subsidieaanvragen en de afhandelingsadministratie daarvan en alle aanvragen voor omgevingsvergunningen - met correspondentie - door dezelfde organisaties. Ook wil de PVV weten hoeveel werk en kosten aan de afhandeling van al die subsidies en vergunningen verbonden zijn. Een medewerkster van de PVV bevestigt dat het verzoek aan alle gemeenten is gestuurd.
De socialist is daar niet van gediend. Hij noemt het een 'treiter-Wob'. Boelhouwer:

'Iedere burger, dus ook een Tweede Kamerlid, heeft het recht een beroep te doen op de Wob. Maar een politieke partij kan dat met één briefje naar de minister doen. Dat ze op deze manier 400 gemeenten treiteren staat me niet aan. Ik ben erg benieuwd of de PVV ook een claim van 1260 euro bij ons neer zal leggen als ze niet alle antwoorden krijgen. Eerlijk gezegd verheug ik me daar een beetje op.'

Boelhouwer moet niet zo zeuren en gewoon zijn werk doen. Het is heel logisch dat de PVV in kaart probeert te krijgen hoeveel de 'culturele verrijking van Nederland' de belastingbetaler kost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten