Alle tunnels in Gaza zijn vernietigd

Geen categorieaug 05 2014, 12:00
Aldus Israël
De Israëlische legerleiding laat via twee radiostations weten dat het alle tunnels in de Gaza-strook heeft vernietigd, waarlangs Hamas strijders het land plegen binnen te vallen om er aanslagen te plegen op Israëlische burgers. Meer dan 32 tunnels zouden zijn opgeblazen. Hiermee is het belangrijkste Israëlische doel bereikt. Het tweede doel is het vernoetigen van alle Hamas raketten waarmee Israël beschoten wordt. Experts denken dat Hamas nog beschikt over zo'n 3000 rahetten.
Hierna kunnen er vredesbesprekingen worden gestart met vertegenwoordigers van de Palestijnen.Ik meldde vanochtend al dat via bemiddelaar Egypte een bestand is afgekondigd van 3 dagen (72 uur). In die tijdspanne moeten Israël en Hamas in de Egyptische hoofdstad Caïro onderhandelen over een permanent staakt-het-vuren.
Er zal ongetwijfeld een onderhandelingsaccoord volgen, maar ik bezie de handhaving ervan door Hamas met enige scepsis, gelet op de vorige bestanden, die toen telkens opnieuw door Hamas werden geschonden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten