Amsterdam blijft knoeien met belastingen

Geen categorieaug 28 2014, 14:00
Knuppels.
Inmiddels is de blunderende financiënwethouder Pieter Hilhorst vertrokken uit het stadsbestuur, maar geheel in lijn met de bestuurstijl van de voormalig Volkskrant-columnist doen D66, VVD en de SP het nog eens dunnetjes over:

Amsterdam moet de inning van de onroerendezaakbelasting (OZB) serieus verbeteren, anders krijgt de gemeente geen toestemming om de aanslagen voor 2015 te versturen.

Dat blijkt uit een brief van toezichthouder De Waarderingskamer, die bij gemeenten controleert of de jaarlijkse bepaling van de OZB wel eerlijk verloopt. Om de lokale heffing van ongeveer 160 miljoen euro te kunnen innen moet eerste de WOZ-waarde van panden worden vastgesteld. Dit doet de Amsterdamse Dienst Belastingen, bekend van de blunder waarbij in 2013 per ongeluk 188 miljoen euro foutief werd overgeboekt. Dit keer is de dienst op de vingers getikt omdat de inning van de OZB niet goed verloopt.

Voor de inwoners van Amsterdam is natuurlijk te hopen dat Amsterdam inderdaad een jaar lang het recht verliest om belasting te heffen. Er wordt in onze hoofdstad namelijk al schandalig veel geld over de balk gesmeten voor onzinnige projecten. Ga daar eerst maar eens op bezuinigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten