Anti-ISIS demonstratie blijkt anti-Joden demonstratie

Foto:

“Wij (christelijke en islamitische gemeenschap) zijn allen tegen ISIS en tegen zionisme, alle vormen van zionistische en salafistische propaganda verwijderen we.”

Ik moet toegeven: even had ik goede hoop toen ik een aankondiging zag voor een anti-ISIS demonstratie in onze hoofdstad. Het evenement vindt plaats op 30 augustus, en is bedoeld om heel Nederland – christenen, moslims, joden en zeg-het-maar-wie – te verenigen tegen de terroristische organisatie en om actie te eisen van onze overheid (en overheden van andere landen).

Helaas werd mijn hoop gisteren en vandaag de grond ingeboord. Eén van de betrokkenen werd namelijk nogal boos dat er mensen waren op de pagina “Demonstratie Tegen ISIS Amsterdam” die het opnamen voor… de joden. Zijn reacties liegen er niet om:

Aangesproken op deze hatelijke post voegde deze persoon even later toe:

Met andere woorden, deze anti-ISIS demonstratie is niet alleen gericht tegen de wandaden en de misdaden tegen de menselijkheid die ISIS dagelijks begaat, maar ook meteen even tegen de joden Israël.

Na de posts – en negatieve feedback van de mensen die de betoging graag wilden bijwonen – werden deze meldingen snel verwijderd en werd er een boodschap achtergelaten door de organisatie dat dit niet de bedoeling was. Leuk geprobeerd, maar helaas wordt daarbij duidelijk gemaakt dat men geen behoefte heeft aan pro-Israël vlaggen:

Met andere woorden, de rest van de organisatie heeft niets tegen joden Israël, maar het is niet de bedoeling dat je zowaar een Israëlische vlag mee probeert te nemen (omdat de joodse natiestaat bijvoorbeeld één van de toekomstige doelwitten zal zijn van ISIS en die terreurorganisatie al heeft aangegeven dat zij Israël uiteindelijk van de kaart wil vegen) of dat je het zelfs maar opneemt voor Israël.

Heel even dacht ik dat er zowaar een interreligieuze demonstratie tegen ISIS kon komen – georganiseerd door Arabische christenen en moslims die zich verenigen tegen terrorisme – maar nu blijkt dat zelfs zij niet vrij zijn van jodenhaat. Leuk hoor, zo’n demonstratie, maar ik – en velen met mij – wil hier geen deel van uitmaken. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!