Doortrapt....maar we trappen er keer op keer weer in.

Geen categorieaug 16 2014, 13:15
Wat is dat toch?
Dat we ons iedere keer weer laten verleiden om bij iedere discussie die losbarst ons te laten verleiden tot zijwegen en discussies die soms ver van de kern afliggen. Voor mij is Nederland helemaal klaar met het huidige politieke systeem. Noem het links of rechts, noem het zoals u wilt, het Nederlandse volk heeft het helemaal gehad met de manier waarop ze worden bejegend en behandelt door diverse decennia aan kabinetten die schijnbaar heel andere agenda’s achter de hand hebben als ze dan uiteindelijk na verkiezingen en na een coalitie in het pluche zitten.
Waarbij niet onopgemerkt mag blijven dat van alle verkiezingsbeloftes weinig tot niets overblijft. Je stemt dus op een farce, een nietszeggend geheel.
Tot ze zitten op hun zetels van macht. Dan blijkt dat nietszeggend geheel ineens heel diep in de samenleving te kunnen snijden, tot het bot mens en samenleving te kunnen raken. 
Vaak door maatregelen die noodzakelijk zijn. 
Maar ernstiger, vaker en vaker door het juist niet nemen van maatregelen, door dingen uit de weg te gaan, door zaken niet te benoemen, afwachtend en aftastend te blijven.
Terwijl we voorafgaande aan verkiezingen met klem en nadruk werden gewezen op de oh zo noodzakelijke veranderingen die men ‘wel even er doorheen zou drukken’.
Wat Brussel ook zou zeggen, stem op ons en wij klaren de klus.
Eenmaal op het pluche.....geen idee meer wat de klus ook al weer was. En men gaat als regenten de echte elite dienende weer voort op de weg om tweespalt te zaaien in iedere samenleving, met de uitholling en ontleding van de eigen identiteit, het ontmantelen van iedere vorm van vangnet op welk gebied dan ook.
Prijsstijgingen en belastingverhogingen lijken stopwoorden, andere oplossingen zijn/lijken niet mogelijk. En bij alles wat in de regionen der elite wordt gedaan.....als er kosten aan zitten of verliezen dan mogen de belastingbetalers deze compenseren, vergoeden, ophoesten.
Die parlementaire democratie (uit het jaar nul) heeft naar inzien van meer en meer Nederlanders zijn langste tijd gehad. Helaas denkt de (politieke) elite daar anders over en zal men over uw en mijn rug strijden om zolang mogelijk deze parlementaire democratie pogen in stand te houden. Want deze geeft macht!
Macht over volkeren, macht over geldstromen, macht over defensie, macht over individuen, over volksgroepen, men kan haat, list, bedrog en verderf toepassen daardoor om het gelijk te bevestigen. Kosten van het geheel zijn voor de belastingbetaler.
Men lacht zich een breuk vanaf een bepaalde trede op de maatschappelijke ladder. En het volk spuugt er op. Getuige opkomstpercentages bij verkiezingen. Waarbij de nationalistische inslag toch nog opduikt overigens. Gaan we EU verkiezingen in dan mogen we blij zijn als we een opkomst kennen van 40% of meer.
Bij nationale verkiezingen Tweede Kamer ligt dat nog wat hoger. Provinciaal en gemeentelijk ontlopen de percentages elkaar niet zoveel t.o.v. de EU.
Wat aangeeft dat er nog geen meerderheid gaat stemmen dus. Dat een minderheid dus het voor het zeggen heeft. Namelijk die minderheid van het totaal dat wel gaat stemmen. En laten dat nou net die mensen zijn die het huidige beleid een warm hart toedragen? Die de uitverkoop van Nederland en het verraad aan het Nederlandse volk lijken te aanbidden. Die misschien hoop hebben ooit ook deel van de elite uit te mogen gaan maken en met een nog bottere bijl op ons in te kunnen gaan hakken.
Laat hier wel vermeldt zijn dat er alternatieven zijn. Een paar. Die volkomen tegen elkaar uitgespeeld worden en zijn, waar continue al veel strijd helaas tussen heerst. Wat aantoont voor velen dat je op die partijen ook maar niet moet stemmen. En dus blijft men thuis. De reden ook waarom de opkomstplicht is afgeschaft, voer die nu weer in en het huidige 
politieke establishment krijgt een heel ander profiel! Nee, geen stemplicht dus. Want die zou zich tegen de (politieke) elite kunnen keren. Het is goed zo ziet men. Tweespalt in de samenleving wordt in stand gehouden. Verdeeldheid werkt! Verdeel en heers was het toch?
Het vertrouwen is volkomen teniet gedaan, gemolesteerd, vernietigd, er zorgvuldig uit geslagen. En niet zonder reden dus. Geen vertrouwen in andere dan de huidige regerende partijen werkt het in stand houden van de huidige politieke soort alleen maar in de hand. Men wordt sterker en sterker, kan steeds een stapje verder gaan, kijkt welke impact een wet of verandering heeft, overvraagt vooraf ook en krijgt zo uiteindelijk voor elkaar wat de inzet was. En beloningen voor de mensen die dit uitvoeren zien we overal om ons heen. De banenpool der elite is enorm uitgebreid. Van een lidmaatschap Bilderberggroep tot aan Commissaris van de Koning, bestuurlijke functies, enz.
Allemaal beloningsfuncties waaruit men voor zichzelf kan afleiden hoe goed men de ware elite heeft gediend. En men schept ook verder en verder mogelijkheden om mensen die de elite gediend hebben een plaats te geven waar met weinig doen veel verkregen kan worden. Zijn salarissen niet zo hoog dan compenseren we dat met prima secundaire voorwaarden. 
Zijn de salarissen prima dan kunnen de bonussen e.d. natuurlijk niet laag dat zou de collega’s zakkenvullers namelijk kunnen schaden.
Resteert uiteindelijk een samenleving van mensen die zich het schompes mogen werken om net in leven te kunnen blijven zodat de elite zich in alle luxe kan wentelen.In de wetenschap door de politieke elite buiten beeld gehouden te worden.
Soms komt er dan wat naar buiten. Zoals een Bilderberggroep. Maar troost u, naarmate hier meer van naar buiten komt hoe groter de waarschijnlijkheid dat er ondertussen al een ander genootschap in het leven geroepen wordt hoor. Nog gelikter, nog meer geheimhouding, nog minder topstukken. Men komt er mee weg.
Opkomst percentages bij verkiezingen geven aan dat binnen veel landen mensen het vertrouwen dus terecht verloren zijn of aan het verliezen zijn. Aan een paar verdeelde partijen de eer te vechten tegen de (politieke) elite. Zonder het vertrouwen van het volk. Die meerderheid die bijv. bij verkiezingen het verschil zou kunnen maken, gaat niet meer stemmen. Zover is het vertrouwen geschaad dat men zelfs de moeite niet meer neemt te gaan stemmen. Ook niet op partijen die andere politiek willen. Nee, de zittende politiek heeft zich heel goed van haar taak vergewist, ga maar niet stemmen, u schiet er toch niets mee op. Blijf lekker thuis! Er is altijd wel wat goeds op tv dus blijf lekker naar dat kastje kijken. Het instrument samen met veel andere media waarlangs u geïndoctrineerd wordt tot op het bot. ‘Zie je wel, het maakt geen moer uit op wie je stemt’. De zetels zijn allang verdeelt, de meest onwaarschijnlijke coalities worden gesmeed. Zelfs vanuit een 
minderheidsregering!
Het zou verboden moeten worden wil ik nu roepen......
Kan het anders? JAZEKER!
Moet het anders? In mijn opinie wel.
Moet/kan het beter? Zeker te weten! En nog stukken goedkoper ook!
Hoe dan?
We zullen moeten strijden, laat dat duidelijk zijn. Niets voor niets. Daarvoor is de democratie al te ver heen. Nu kan nog gestreden worden middels demonstraties en acties waarbij niet al te veel schade hoeft te ontstaan. Wachten we nog omdat we de nog resterende zegeningen nog aan het tellen zijn, dan zal over een aantal jaren de strijd alleen maar harder en harder worden. We worden namelijk onder de voet gelopen door de EU en de meest verschrikkelijke regels die onze regering ten uitvoer brengt.
Moet brengen zullen ze dan gelijk roepen. Omdat de EU het oplegt.
Maar die EU....die wilde een meerderheid toch niet? Geen grondwet Europa? Dat is gehoord door de politiek en men heeft vervolgens een bijna kopie van de grondwet omgedoopt tot het Verdrag van Lissabon. Reden? Over een verdrag hoeft geen 
referendum gehouden te worden. Weg democratie dus.
Wat me brengt tot een beter democratisch systeem dan hetgeen we nu kennen want het huidige is verre van democratisch.
Kan kort en bondig samengevat worden, komende week hopelijk meer via een website.
Er is een nieuw Landelijk Beleidsplan in ontwikkeling, worden nu de laatste zaken aan gedaan. Dat gaat online. Zo spoedig mogelijk.
Enkele punten hieruit:
• Stemmen middels bindende referenda.
• Klein zaken/kern kabinet zonder partijpolitieke agenda. Volk en vaderland worden gediend.
• Afschaffen 1e en 2e kamers, 5-6 ministers maximaal, direct gekozen door het volk.
• Geen coalitie circus meer met alle bedrog, men dient het volk.
• Aanpakken financiële sector.
• Nieuw onderwijsplan dat voorziet in toekomstgericht onderwijs, competitief en dat studenten uitdaagt buiten de kaders te denken i.p.v. indoctrinatie.
• Economie veel vrijer maken, markt moet zijn werk kunnen doen, invloed consument niet meer sturen d.m.v. subsidies.
• Belastingen – stop het zinloos rondpompen van financiën.
• Ziektekosten – terug naar het ziekenfonds, privatisering werkt enkel voor verzekeraars niet voor burgers.
• Woningbouw – stop de coöperaties die over de ruggen van huurders zichzelf verrijken.
• En meer, veel meer. Anders en te besluiten en sturen door u als volk.
Ik weet, Landelijk Beleidsplan. Klinkt weer naar meer politiek. Nou heb ik niet de illusie dat we binnen een week de politiek kunnen afschaffen. Niet op zo’n korte termijn. En mondiaal gezien zal politiek nodig blijven. Maar u gaat kiezen wie er op welke post komt, u gaat uw inbreng krijgen of iemand als minister of topambtenaar zijn positie nog langer kan/mag bekleden. Niet voor 4 jaar maar langer of korter al naar gelang de bevindingen en resultaten die u als kiezer middels democratische meerderheid gewenst acht.
Ander tijdperk, dat is zeker, de slager zal zijn eigen vlees niet meer keuren. Dat doen de klanten. En als het vlees niet bevalt? Dan als een meerderheid dat wil kan men vertrekken.
Deze vorm van electorale democratie kan zeker werken. Of het beter is/wordt dan de huidige parlementaire democratie? Laat ik het zo zeggen, het kan eigenlijk niet slechter dus winst lijkt zeker.
U zal er wel wat voor moeten doen. U zal veel vaker moeten stemmen. Daarvoor hoeft u niet naar een stembureau, dat kan digitaal. Momenteel is er veel twijfel over geheimhouding e.d. bij het stemmen per computer op het stembureau. Deze twijfel wordt keer op keer gevoed door de politiek zelf. Het komt hen wel goed uit dat er weinig tot geen vertrouwen is, dan komt u ook niet stemmen en is het over de streep trekken van het electoraat van de huidige zittende partijen voldoende om een comfortabele meerderheid te behalen. Denkt u maar aan de opkomst bij de laatste EU verkiezingen. 37% opkomst. D66 spreekt over een overwinning. Dergelijke democratische quatsch moet niet meer kunnen voorkomen.
Digitaal stemmen vanaf huis, punten middels diverse media open en eerlijk kenbaar gemaakt, inspraak mogelijk gemaakt, uw stem telt!
Geen achteraf agenda’s meer, weinig tot liefst geen geheimhouding meer. Geen verrassingen meer want daarop wordt men afgerekend. Geen afwijkingen meer van partij programma’s want die liggen niet meer ten grondslag aan het gevoerde beleid, geen iedere 4 jaar coalities vormen waarbij veel punten die reeds ten uitvoer waren gebracht weer van tafel verdwijnen, aanpassingen kennen, enz. Probeert u uzelf eens een inschatting te maken omtrent de bezuinigingen die hier mee te behalen zijn.
Of wat een kleine overheid aan bezuinigingen op gaat leveren. En natuurlijk, we moeten niet denken hier dat we zo even een merendeel van de ambtenaren naar huis kunnen sturen. De weg der geleidelijkheid zal hier bewandelt moeten worden. Voor je iets opheft aan functies bijv. zal er een alternatief moeten zijn.
Aangemerkt moet dan worden dat zeer veel van de overheidstaken gewoon geschrapt kunnen worden, u zal daar niets tot weinig van merken. Hooguit dat u merkt dat het aanvragen van bepaalde zaken goedkoper en veel eenvoudiger gaan worden. Immers, geen tientallen mensen meer die hun licht erover hoeven te laten schijnen.
Nog duidelijker dan alle voorgaande moet zijn dat wat er in het nieuw Landelijk Beleidsplan staat niet bindend is. Voor de overgangssituatie zal er echter wel ‘iets’ moeten zijn dat houvast biedt, dat de richting bepaald, waartegen dingen tegen het licht gehouden kunnen worden.
Maar is de transitie eenmaal in gang gezet en blijkt de verandering eenmaal gedragen door de echte meerderheid, dan komen de punten zoals vastgesteld in het Landelijk Beleidsplan ook ter discussie. Als een democratische meerderheid dat wil.
De macht van de politiek, op welk politiek niveau dan ook, wordt op deze wijze enorm ingeperkt, de macht komt bij het volk te liggen. Dat is ook waar de democratische macht zou moeten liggen. Niet voor even maar voor altijd!
Maakt u zich ook geen illusies dat het allemaal heel eenvoudig zal worden. De zittende politieke partijen hebben zich dermate goed vergewist van de uitverkoop van uw zelfbeschikkingsrecht en uw soevereiniteit als burger maar ook van Nederland als land, dat het terug verkrijgen van deze en meer zaken strijd zal opleveren. Denk hierbij vooral aan sancties die een EU zullen opleggen als Nederland bijv. kiest om zelf te bepalen wie Nederland binnenkomt en wie niet. De grenzen dus weer gaan instellen. Of als Nederland besluit middels meerderheid om uit de euro te stappen? Uit de EU te stappen? De jaarlijkse bijdrage te halveren aan die EU?
Ik ben er van overtuigd dat Nederland middels zelfbestuur zeer goed in staat zal blijken te zijn om zonder politiek kostbaar circus de touwtjes omtrent haar eigen toekomst weldegelijk zeer goed in eigen handen te houden.
Wij hebben geen hogere, nog hogere, nog veel hogere ambtelijke apparaten nodig om te weten wat goed voor ons is. Nederland heeft door de eeuwen heen moeten vechten. Tegen invloeden van buitenaf, tegen de natuur, enz. De strijd tegen het wassende water is een pracht voorbeeld. Die strijd heeft wereldwijd veel respect afgedwongen. Ook ons liberalisme, de vrijheid waarvoor we staan. Maar willen we vrijheid behouden dan moeten we onze vrijheid niet laten overwoekeren door de vrijheid die anderen ons op willen leggen. Of dat nou politici zijn of andere bevolkingsgroepen.
Alternatief is lekker in de sociale media blijven roepen dat het fout gaat, voor een aantal wat demonstraties gaan voeren en voor een meerderheid is dat de tv aanzetten en kijken naar geest verdovende programma’s die enkel indoctrinatie tot doel hebben. Of afleiding van de werkelijke problematieken die we kennen.
Voorbeeld hiervan is hoe de heersende media nu ineens de handel en wandel van IS (ISIS) hebben ontdekt als kijkcijfer kanon. Haagse demonstraties ineens nu wel onder de aandacht brengen. Voor mij een overwinning behaalt door de vele actieve mensen op de sociale media die continu bleven wijzen op het niet uitzenden van deze zaken door de publieke en meeste commerciële media. Men kan niet anders meer.
De macht van de nummers, van de aantallen, van de meerderheid!!
Wordt zeker vervolgt.
het Burger Collectief.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten