Islamitische Staat uitgeroepen in Schilderswijk

Geen categorieaug 02 2014, 11:29
Een stel radicale malloten heeft een Islamitische Staat uitgeroepen in de Haagse Schilderswijk.
Zoals we allemaal weten hebben veel grote steden te kampen met serieuze problemen met bepaalde groepen immigranten. Zo ook in Den Haag. Er zijn daar hele wijken die feitelijk zijn overgenomen door radicale moslims en die hun wil vervolgens proberen op te leggen aan de andere bewoners.
Hoewel dit al jaren gebeurt is het voor het eerst dat zo'n groep radicale moslims een hele wijk openlijk voor zichzelf heeft opgeëist. Zie hier de pagina "Islamitische Staat in Schilderswijk II." Dichtbij.nl legt uit:

p Facebook heeft een groep moslims besloten een nieuwe pagina aan te maken onder de naam 'Islamitische staat in Schilderswijk II'. Die pagina werd in het leven geroepen omdat de vorige pagina, die de naam 'Sharia-Driehoek' had, werd verwijderd door Facebook. Wat er precies wordt beoogd met de pagina is niet geheel duidelijk. Wel wordt er op de pagina opgeroepen tot een dresscode in de 'Islamitische Staat In Schilderswijk'.

Die zogenaamde 'dresscode' is gebaseerd op de sharia (de streng-islamitische wetgeving). Mannen moeten een 'qamis' dragen óf - minimaal - een 'aura-bedekkende broek'. Voor vrouwen geldt dat het 't beste is als ze een 'niqaab' dragen, maar de 'Islamitische Staat Schilderswijk' neemt ook genoegen met een 'khimaar'. Er wordt bij vermeld dat de kleuren donker en onopvallend dienen te zijn (gek: zo'n niqaab valt mij nou juist heel erg op, als ik het door de stad zie wandelen).
Ook moeten vrouwen handschoenen dragen. Nee, dat is geen grap. Blijkbaar zijn vrouwelijke vingers zo aantrekkelijk voor radicaal-islamitische beesten dat ze zelfs hun handen moeten bedekken. Voor de handigheid hebben ze ook maar even foto's online gezet van deze verplichte kledij:
Nou kunnen we hier natuurlijk hartelijk om lachen - wat ik dan ook terstond gedaan heb - maar het is weldegelijk een serieus probleem. De pagina van deze radicale moslims is namelijk al bijna 500 keer geliket. Er zijn dus nogal wat mensen die hun idiote en radicale denkbeelden delen.
Graag zou ik van de gemeente Den Haag vernemen wat ze tegen dit soort lui doen. Hebben ze een idee wie erachter zitten? Zo ja, worden die personen in de gaten gehouden? Hoe zit het met druk op vrouwen in de Schilderswijk; voelen dames zich daar steeds meer gedwongen om zich te bedekken, of loopt het zo'n vaart niet?
Vragen, vragen, vragen: misschien dat burgemeester van Aartsen even een pauze kan nemen van zijn gehuil over de manier waarop hij wordt behandeld, en ze kan beantwoorden. Wat zeg je ervan Jozias, toch je werk maar weer doen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten