Koerdische Peshmerga zet aanval in op ISIS

Geen categorieaug 06 2014, 16:00
Heel goed.
Eindelijk is het dan zo ver: een legermacht zet vol de aanval in op ISIS. Nu kijken of het de Koerdische strijders (Peshmerga) lukt om de terroristische organisatie echt zware klappen toe te brengen:

Koerdische strijders hebben vanochtend in het noorden van Irak de aanval ingezet op jihadisten van de Islamitische Staat (IS). Dat heeft een hoge Koerdische functionaris gezegd tegen persbureau Reuters. De Koerden zouden de IS-strijders hebben aangevallen in een stadje op zo’n 40 kilometer van de Koerdische regionale hoofdstad Arbil.

De Koerden coördineren hun offensief met het leger van premier Nouri al-Maliki. Dat is opvallend omdat de Koerden en de premier al tijden met elkaar over hoop liggen over olie-inkomsten, landkwesties en budgetten. Op dit moment geldt de regel even dat 'de vijand van mijn vijand, mijn vriend is.'
Hopelijk is dit genoeg om ISIS terug te drijven. Als dat het geval niet is moet het Westen zelf ingrijpen - in de tussentijd moeten de Koerden bewapend worden en ook andere manieren Westerse steun krijgen om de door ISIS bezette gebieden te bevrijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten