Langdurige Zorg wel betaalbaar

Foto:

Zo blijkt uit doorrekening CPB

 

 

Op verzoek van de SP heeft het Centraal Plan Bureau (CPB) de kosten en opbrengsten van de zorg doorgerekend. Anders dan het kabinet beweert blijkt daar uit dat de kosten van langdurige zorg helemaal niet te duur zijn. Echter, het geld dat binnenkomt uit premiebetaling wordt besteed aan andere uitgaven.

Al vanaf de belastingherziening in 2001 komen er aanzienlijk meer AWBZ-premies binnen dan er aan de zorg besteed wordt. Zo komt er dit jaar 34 miljard aan premies binnen, terwijl er maar 23 miljard daarvan aan de zorg wordt besteed. Het verschil wordt aan andere zaken besteed.

Het tekort van 3 miljard in de zorg dit jaar is dus niet nodig, aldus SP-kamerlid Leijten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!