Omtzigt wil dat eurostat schuld Letland herberekent

Boekenonderzoek

 

We schreven hier al eerder over de dubieuze praktijken rondom de toetreding van Letland tot de eurozone. CDA-politicus Pieter Omtzigt heeft vandaag een brief gestuurd aan directeur Rademacher van het statistiekbureau van de EU, Eurostat, waarin hij vraagt om een boekenonderzoek, net zoals destijds bij Griekenland het geval was. Echter, toen werd Rademacher teruggefloten door de huidige voorzitter van de EC, de Portugees Barroso. Omtzigt schrijft:

“Nu de voorzitter van de Eurogroep heeft toegegeven dat er een geheime deal was, is duidelijk dat de boekhouding van Letland niet klopt en moet Eurostat onmiddellijk ingrijpen. Voor het vertrouwen in het eurozone is het essentieel dat landen correcte boekhoudingen publiceren, anders is het Europees verdrag waardeloos”.

Dat laatste mag welhaast een understatement worden genoemd. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de Europese Commissie zaken onder het tapijt kan blijven vegen en haar eigen statistiekbureau opdracht geeft om zaken achter te houden c.q. te manipuleren. Het kan evenmin zo zijn, dat de gewraakte deal verkeerd in de boeken staat en dat Letland niet correcte nationale rekeningen heeft ingeleverd bij de toetreding tot de Euro.Heel goed dus dat hier aandacht aan besteed wordt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. louis-portugal

  Precies Johannes.

  Een leugentje meer maakt eigenlijk niet meer uit.

  Het is überhaupt een groot leugengebouw.

  Verder dan rechte komkommers, bananen, de hoeveelheid water in een toiletstortbak, de capaciteit van een stofzuiger enz. enz.m.a.w. het oesten van de burgers komen ze niet.

  Over alle essentiële zaken wordt gelogen of contracten gebroken.

  Laten we maar hopen dat het uiteindelijk Frankrijk zal zijn waar de €uro over struikelt.

  Het kan ook nog Duitsland worden als het VOLK gaat begrijpen waar ze in gerotzooid zijn.

 2. Johannes N

  U bedoelde natuurlijk “wordt ongetwijfeld onder het tapijt geschoven en horen we nooit meer wat van.”

   

  Er is inmiddels al meer dan genoeg aanleiding om al die EU-verdragen op te zeggen – ze zijn immers door zo’n beetje iedereen al met de voeten getreden als het even zo uitkwam. Maar zo niet Nederland – wij zijn zo dom dat we al die verdragen bindend achten ipv. ‘richtlijnen’.

   

  Hoewel het ook anders blijkt te kunnen: het NAVO-verdrag schrijft meen ik voor dat we 2%(?) van ons BBP aan defensie spenderen, en dat halen we lang niet. Gek genoeg is de soortgelijke richtijn voor ontwikkelingssamenwerking weer wel heilig…

   

  In elk geval is het goed dat Omtzigt hier een dossier van maakt. Voeg het bij de rest van de dossiers over mislukte verdragen, en het einde van de EU is weer een stapje dichterbij…

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.