Oosterse christenen sturen brandbrief aan Timmermans

Geen categorieaug 16 2014, 18:59
Donderdagavond laat heeft een collectief van Aramese, kerkelijke en maatschappelijke organisaties een brandbrief gestuurd aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken. Dit naar aanleiding van zijn uitspraak dat de Islamitische Staat (IS) “vermoedelijk genocide pleegt”. Het collectief herinnert hem in haar brief aan de consequenties die deze uitspraak dient te hebben.
Het lost op dit moment nog niets op, maar het geeft de Nederlandse Christenen die afkomstig zijn uit landen als Irak en Syrië een perspectief. De kans dat de VN ingrijpt, misschien zelfs militair, lijkt nog steeds ver weg maar de deur staat niet dicht.
De brandbrief, die mede ondertekend werd door de Suryoye Aramese Federatie Nederland en het Patriarchaat Syrisch-Katholieke kerk van Antiochie, is een noodkreet vanuit een groep die zich bijna evenzo machteloos voelt als de werkelijke slachtoffers. Vanuit Nederland kunnen zij relatief weinig doen voor hun landgenoten en familieleden.
“Onze families hebben als vluchteling hier gastvrij onderdak en een nieuw huis en nieuw thuisland gevonden en zijn trots op een land dat de internationale rechtsorde ook in haar grondwet heeft staan.”, zo bepleit men in de brandbrief.
Nu is het hopen dat Timmermans het woord “vermoedelijk” spoedig achterwege laat en zich volop gaat inspannen voor het gevecht tegen deze genocide, die in potentie misschien wel de meest zwarte bladzijden uit de geschiedenis voorbij kan streven. Laat Timmermans zich beseffen dat je de Islamitische Staat niet kunt tegenhouden met woorden, want zij hebben hun eigen woorden en die spreken luider. Er moet fysieke actie worden ondernomen, zoals dat in het verleden gebeurde om Irak te bevrijden van een tiran, Saddam Hoessein. Nederland deed toen mee.
Waarom duurt het nu zo lang voordat de wil er is om militaire steun te verzamelen onder de Westerse coalities? Wat houdt ons tegen, terwijl de bewijzen om de oren vliegen in tegenstelling tot toen in 2003? Waarom wordt de rode knop nog niet gevonden, terwijl de straten van Mosul, Qaraqosh, Talkeif, Tel Eskof, Qaramlesh, Bartella en Al Qosh rood zijn van het bloed?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten